Jack van Gelder wil Te Land Ter Zee doen: ‘Is Eva Jinek me voor?’

Jack van Gelder zou het leuk vinden om de tv-klassieker ‘Te land, ter zee en in de lucht’ nieuw leven in te blazen, maar weet niet of de AvroTros wel wil. “Misschien gaat Eva Jinek het wel doen!”

Jack van Gelder en Eva Jinek © SBS 6, NPO

Het was afgelopen zaterdagavond een onverwacht grote televisiehit: de start van de compilatieshow ‘Het beste van 50 jaar Te land, ter zee en in de lucht’. Er keken direct na het Achtuurjournaal maar liefst 1,2 miljoen mensen (31 procent marktaandeel) naar en dat is echt heel erg hoog voor een programma dat ’s zomers wordt uitgezonden.

‘Héél veel kijkers’

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp is onder de indruk. “Dat is heel erg veel voor eind juli, want heel veel mensen zijn op vakantie, hebben vakantie en dat is net zo’n maand dat je niet altijd de tv aanzet”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

“We kennen het allemaal wel van vroeger. We hebben ernaar gekeken met natte haartjes op de bank, zoals dat dan heet. Dat roept een heel prettig gevoel op en daarom hebben die oudere mensen er zeker naar gekeken en die hebben er waarschijnlijk naar gekeken met hun kinderen, want het heeft ook in de jongere doelgroep heel goed gescoord.”

‘SBS 6 wil het’

De zenders zien dit natuurlijk ook, vervolgt Tina. “De NPO denkt natuurlijk: jeetje, die is wel héél erg goed, veel beter dan die talentenjacht. En ook SBS 6 en RTL 4 zullen denken: oeh, dit is misschien toch wel een reden om het te doen.”

Tina, de voormalig zenderbaas van SBS 6, vult op haar kijkcijferjuicekanaal aan: “Ik weet dat SBS 6 er al HEEL vaak over heeft nagedacht en over heeft gesproken om het terug te brengen, maar dat bij nagaan van de cijfers bleek dat het toen bij de TROS redelijk oud scoorde. Hoe zit dat nu? Het scoort GEWELDIG. Maar liefst 28 procent in 25 tot 54 jaar.”

Jack wil wel

Jack van Gelder zou het leuk vinden om deze vroegere AvroTros-show nieuw leven in te blazen. “Het is gewoon lekker amusement wat nu nog steeds zou kunnen. Ja, ik zou vereerd zijn. Ik zou het leuk vinden en me er ontzettend op verheugen, dus ja: waarom niet?”, zegt hij tegen Shownieuws.

Het is echter ook zo dat AvroTros net een grote tv-ster in huis heeft gehaald, grapt Jack. “Misschien gaat Jinek het wel presenteren. Je weet het nooit!”

AvroTros wil niet

De AvroTros lijkt echter niet zo enthousiast: “We kijken natuurlijk heel positief terug op de rijke historie van Te land, ter zee en in de lucht (en naar de mooie cijfers van gisteravond), maar er zijn momenteel geen concrete plannen om nieuwe afleveringen te maken.”

Talpa heeft er volgens Shownieuws wél oren naar. “Het succes heeft ons verrast. We volgen het met interesse.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Te Land Ter Zee en in de Lucht anno 2023 nog wel bij de publieke omroep kan qua publieke waarde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen