‘John de Mol gedraagt zich heel rancuneus tegen Gerard Ekdom’

John de Mol gedraagt zich heel rancuneus door al het tv-werk van Gerard Ekdom af te pakken, vindt Angela de Jong. “Eén keer per jaar zo’n uitstapje… Ja, ik vind het heel rancuneus.”

John de Mol en Gerard Ekdom © Talpa

De almachtige mediamiljardair John de Mol heeft er een hekel aan als mensen hem de rug toekeren. Toch is Gerard Ekdom nu van zijn schip af gesprongen. Spoiler alert: het water is koud. Hij raakt ál zijn televisiewerk kwijt nu hij heeft besloten om Talpa’s grootste radiostation, Radio 10, in te ruilen voor het concurrerende Radio Veronica.

‘Erg rancuneus’

Het bedrijf achter Radio Veronica, Mediahuis, heeft geen tv-stations en had het volgens mediajournalist Dennis Jansen prima gevonden als Gerard voor Talpa wel gewoon tv zou blijven maken. Hij is daar momenteel te zien als presentator van de SBS 6-hit The Tribute: Battle of the Bands. Maar John? Die voelt zich keihard verraden.

Angela de Jong vindt het ‘wel erg rancuneus’, zegt ze in de AD Mediapodcast. Collega Marcus den Blanken werpt tegen: “Ja, maar wel begrijpelijk. Hij was het paradepaadje van het station dat het goed doet – 538 zit natuurlijk ook een beetje in de problemen. En ja, die stapt dan over.”

Typisch John de Mol

Het is logisch dat het John steekt, aldus Marcus. “Ik kan me voorstellen dat je niet zegt: ‘Ja, dat blijft de presentator van ons programma, Tribute: Battle of the Bands, dat echt wel gezichtsbepalend is voor SBS op het moment.'”

Dennis Jansen daarop: “Dat zie jij John de Mol toch nooit goed vinden of wel?”

Het is typisch John de Mol, wil hij daarmee zeggen. Angela: “Nou, daar zit wel een hoop rancune. Als je het gewoon puur zakelijk bekijkt… Hij is daar als een vis in het water bij The Tribute.”

Tv-uitstapje

Angela begrijpt er weinig van. “Kijk, dat hij die Top 4000 Quiz niet meer kan presenteren, omdat hij de Top 4000 niet meer presenteert, dat lijkt me heel logisch. Maar één keer per jaar zo’n uitstapje… Nou, dat vind ik erg rancuneus.”

Dennis benadrukt dat Mediahuis het geen probleem vindt. “Ik had de baas aan de lijn en die zei: ‘Prima.'”

Al met al verliest Gerard nu dus zijn tv-werk. Angela: “Kennelijk vond hij het zelf ook niet belangrijk genoeg om ervoor te blijven, wat hartstikke logisch is.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Ekdom raakt zijn tv-werk kwijt: rancuneus van John de Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen