Wordt Gerard Ekdom speelbal in radio-oorlog? ‘Radio 10 bekogeld!’

Niet Radio 538, maar Radio 10 is al enige tijd de grootste radiozender van John de Mol. Maar hoe lang blijft dit zo? Er zit namelijk een wel héél pijnlijke FM-wissel aan te komen…

Gerard Ekdom © Radio 10

De FM-frequenties zijn geveild en het is Talpa Radio gelukt om alle drie zijn grote radiozenders ook na augustus in de ether te houden: Radio 10, Radio 538 en Sky Radio. Er is slechts één probleempje: Radio 538 en Sky Radio houden hun huidige frequenties, maar de Radio 10-luisteraar moet straks verhuizen naar de huidige frequentie van Radio Veronica.

Lelijke radiostrijd

Welk station er straks op de huidige frequentie van Radio 10 komt? Het nieuwe station Joe, óók met golden oldies-muziek, maar dán van de grote Talpa-concurrent, namelijk Qmusic-moeder DPG Media. Dit wordt een lelijke radiostrijd, denkt Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land. “Hier gaan ze echt flink onder lijden.”

Patrick wijst er in zijn Spreekbuis-column op dat oud-Radio 10-baas Roland Snoeijer nu bij DPG zit. “Verder was hij jarenlang de vaste station voice van 10, dus als ze een beetje slim zijn bij DPG (en dat zijn ze): dat wordt natuurlijk ook voor Joe je vaste station voice.”

Transfer Gerard Ekdom?

Roland heeft bovendien nog genoeg lijntjes binnen Radio 10, denkt Patrick. “Dus kan hij makkelijk(er) een of meerdere jocks bewerken om toch echt voor zijn club Joe te komen werken, met nog een showtje op Q erbij ofzo”, schrijft hij. “De hoofdprijs voor Joe, waar geld geen rolex speelt, is natuurlijk… Gerard Ekdom.”

Hij vervolgt: “Als je niet alleen de frequenties maar ook dé hoofdstad van Radio 10 verovert dan heb je de slag om de 10-luisteraar al voor 75 procent gewonnen.”

‘Tien classics op een rij!’

Wat gaat deze radio-oorlog om de golden oldies-fan pas écht lelijk maken? Patrick sorteert erop voor dat Joe keihard gaat inspelen op verwarring bij de luisteraar door het cijfer 10 ‘in al hun vormgeving en items terug laten komen’ vanaf 1 september, de dag van de grote FM-wissel.

Patrick: “Dus dat worden… 10 classics op een rij! Iedere dag kans op 10.000 euro! De tiende beller wint! Bel ons nu op 0900-1010. En als slogan ‘De grootste hits van de jaren ’80 tot 2010!’”

Juicy!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Gerard Ekdom proberen in huis te halen als u DPG was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen