Marcel & Gijs blijven gewoon bij NPO: ‘Talpa-bod was beetje laag’

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman maken uiteindelijk niet de overstap naar Talpa. Het blijft bij hun zomerse ‘stage’; ze hebben naar eigen zeggen bijgetekend bij BNNVARA.

Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Al een paar seizoenen lang maken Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman voor de publieke omroep BNNVARA het wekelijkse praatprogramma Media Inside op NPO 3. De heren kwamen echter pas écht in de schijnwerpers te staan toen ze vorige maand de zomerse VI-vervanger Marcel & Gijs presenteerden op het veel grotere SBS 6.

Mooie aanbieding Talpa

Hoewel de huidige VI-vervanger, De Oranjezomer met Hélène Hendriks, het veel beter doet, is het programma Marcel & Gijs enorm bejubeld. Talpa-bobo Paul Römer zag het wel zitten om hen voor alle hiernavolgende zomers in huis te halen en op de radio werd zelfs getipt om de twee vast te leggen om dé weekendtalkshow van SBS 6 te gaan maken.

Niets van dat al: Marcel en Gijs maken nu in hun podcast Weer Een Dag Extra bekend dat ze hebben bijgetekend bij BNNVARA. “Je voelde dat Suzanne Kunzeler (de bazin, red.) uitstraalde: je moet altijd voor je principes kiezen”, aldus Marcel. “Want we mogen het gerust zeggen: we hadden ook een héél mooie aanbieding van Talpa…”

‘Niet genoeg geld’

Gijs heeft ook een goed gevoel bij Talpa, zegt hij op sarcastische toon. “Ik heb ook een heel vriendschappelijk en warm gevoel bij Talpa, want hoe de rode loper daar voor ons is uitgelegd…”

Volgens juicekoning Yvonne Coldeweijer, die zowel Marcel als Gijs heeft beschuldigd van vreemdgaan en dus kennelijk ook BNNVARA-rode spionnen heeft, bood Talpa niet genoeg geld. “Ze hebben zeker een aanbod gekregen, maar ze vonden het bedrag uiteindelijk te laag 😂”, schrijft ze op haar juicekanaal.

Media Inside terug

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp stelt op haar analysekanaal dat Media Inside na de zomer gewoon weer terugkeert op het derde publieke net. “Waarschijnlijk dus vanaf dit najaar wekelijkse talkshow op NPO 3.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marcel & Gijs blijven bij de NPO. Past Hélène Hendriks sowieso niet veel beter als zomerse vervanger van VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen