Wilfred Genee: ‘Gerard Ekdom gaat nog meer geld pakken dan ik!’

Wilfred Genee staat behoorlijk met zijn oren te klapperen als hij hoort wat Gerard Ekdom gaat verdienen bij zijn nieuwe werkgever Radio Veronica. “Hij gaat meer verdienen dan wij!”

Wilfred Genee en Gerard Ekdom © SBS, Elvin Boer

Gerard Ekdom stopt als hét uithangbord van Talpa’s grootste radiozender Radio 10 om aan de slag te gaan voor Radio Veronica, dat sinds vorig jaar in handen is van concurrent Mediahuis. Het is een behoorlijk gevoelige slag en John de Mol is daar dermate pissig over, dat Gerard ook zijn werk bij SBS 6 moet inleveren, meldt Evert Santegoeds in Shownieuws.

3 miljoen euro

Volgens Evert gaat Gerard echt héél erg veel geld verdienen bij de concurrent. “Hier in Hilversum doen verhalen de ronde dat Gerard Ekdom er enigszins op vooruit gaat”, zegt hij. “Hij zou 3 miljoen gaan verdienen met deze deal. 3 miljoen in drie jaar tijd.”

Daarvoor moet hij dus wel zijn tv-carrière opgeven. “Het kost hem ook het een en ander, want hij doet voor Talpa verschillende tv-klussen. Talpa heeft op dat moment gezegd: ‘Nou, dan stoppen wij ook daarmee.’”

‘Een miljoen’

Gerard stapt niet alléén over naar Radio Veronica, want ook NPO Radio 2-dj’s Frank van ’t Hof en Wouter van der Goes gaan er aan de slag. “Die gasten verdienen geloof ik meer dan een miljoen, hè? Die Ekdom enzo”, merkt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen op in Vandaag Inside. De Telegraaf valt net als Radio Veronica onder Mediahuis.

Wilfred Genee: “Die Ekdom gaat echt de hoofdprijs verdienen. Meer dan wij verdienen hier!”

Johan Derksen: “Ja, die investering die ze doen… Ze willen er wat van maken.”

‘Heel knap’

Wilfred vraagt zich af hoe dit gaat uitpakken. “Is het logisch zo’n overstap van de jongens? Dat ze dat even op de kaart willen zetten?”

Johan: “Ik vind het heel knap. Ze verdienen inderdaad heel veel. Mediahuis heeft dus fors geïnvesteerd om die zender wat op te peppen, want John de Mol had vier zenders en Veronica werd het slechtst beluisterd en hij moest een zender afstoten. Toen heeft hij dat gedaan, wat wel logisch is. Maar ze hebben nu een heel mooie bezetting.”

In de nacht

Zelf is Johan overigens ook te horen op Radio Veronica, elke dag van 00.00 tot 01.00 uur. Het station werd vorig jaar verkocht door Talpa. “Ik zat voor Talpa bij Radio Veronica, maar die Telegraaf heeft dat overgenomen en die hebben nou dus allemaal van die popiejopie’s, van die dure dj’s, overgenomen, en weet je wat er met mij gebeurd is?”

Nou? “Ik ben gedegradeerd naar de nachtelijke uren! Dat wist ik niet, maar als je voor twaalf uur wil zitten, moet je live uitzenden, omdat je er altijd spookrijders tussendoor kunt krijgen. Maar ik neem het thuis op en dan kun je wel na twaalf uur, maar niet overdag of in de avonduren.”

René lachend: “Je kunt toch een paar spookrijders inspreken? Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen