Frans Timmermans weigert Renze Klamer: ‘Wil niet in talkshows’

Frans Timmermans had zelf ook kunnen aanschuiven in de uitzending van Renze waarin Jeroen Pauw vollédig los op hem ging, maar hij wilde niet. “Hij gaat wachten tot 22 augustus.”

Frans Timmermans, Renze Klamer en Jeroen Pauw © RTL

Het is duidelijk dat Frans Timmermans een zware tijd tegemoetgaat als hij daadwerkelijk wordt benoemd tot lijsttrekker van de combinatiepartij GroenLinks en PvdA. Nu al wordt hij voortdurend aangevallen in de media, onder anderen door Jeroen Pauw, Fidan Ekiz en Johan Derksen. Met name de aanval van Jeroen in de talkshow ‘Renze’ was snoeihard.

22 augustus

Nu blijkt dat Frans zelf ook op de stoel van Jeroen had kunnen zitten, maar de politicus legde de uitnodiging van Renze Klamers redactie naast zich neer, meldt debatexpert Lars Duursma in de podcast De Communicado’s.

Hoe zit het? Lars vertelt: “Ik vroeg mezelf wel af van: waarom zat hij er zelf niet? Dus ik heb even gevraagd bij de redactie van Renze van: ‘Maar hebben jullie Frans Timmermans dan niet uitgenodigd?’ Het antwoord was: ‘Ja, we hebben hem wel uitgenodigd, maar tot 22 augustus wil hij niet aanschuiven.'”

Te kakken

Waarom pas na 22 augustus? “Want waarschijnlijk is hij dan pas officieel benoemd tot lijsttrekker en pas dan wil hij ook in talkshows verschijnen. Snap ik op zich wel, maar daarmee gaf hij Renze wel een gelegenheid om nu in ieder geval Jeroen Pauw uit te nodigen die hem toch wel te kakken zette in de talkshow.”

Een valse start voor Timmermans, maar zo erg is het ook weer niet, zegt co-host Victor Vlam. “Je moet het ook een beetje relativeren”, aldus de mediakenner.

Fase één

Timmermans is niet gelijk een verloren zaak, aldus Victor. “De campagnelancering is fase 1 van de campagne, maar echt ook nog maar slechts fase 1.”

Hij vervolgt: “Het is ook zo dat je in Nederland met 30 zetels soms premier kunt worden, dus dat betekent dat heel veel mensen in Nederland hem verschrikkelijk mogen vinden, maar het is nog steeds voor hem heel goed mogelijk om premier te worden. Sterker nog, ik denk dat hij echt de grootste kanshebber is op het Torentje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Frans Timmermans het nog zwaarder gaat krijgen dan Sigrid Kaag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen