Tim Hofman bevestigt: ‘Slachtoffer Thijs Römer niet teruggemaild’

Tim Hofman bevestigt dat hij niet heeft gereageerd op een hulpverzoek van Nena Kruizenga, een van de slachtoffers van Thijs Römer. “We kregen in die weken zo’n tweeduizend (!) mails.”

Nena Kruizenga, Tim Hofman en Thijs Römer © Instagram, NPO, RTL

Het hulpprogramma van Tim Hofman, BOOS, wordt vertrouwd door een grote groep van met name jonge mensen. Nena Kruizenga, een van de slachtoffers van Thijs Römer, dacht dan ook dat ze goed zat toen ze zijn programma een mail stuurde met een hulpverzoek. Ze onthulde eind vorig jaar al dat ze nooit een reactie heeft ontvangen.

‘Geen reactie!’

Het is vanochtend ook ter sprake gekomen tijdens de rechtszaak tegen Thijs. Daarover tweet rechtbankverslaggever Saskia Belleman: “De aanleiding voor het politieonderzoek was een telefoontje van Nena op 9 mei 2022 met de politie. Ze vertelde over ‘vervelende ervaringen met een bekende Nederlander’. Ze had gemaild met Boos, maar kreeg geen reactie.”

Deze tweet van Saskia lokt bij sommige mensen boze reacties uit. Zij vinden dat Tim had moeten reageren op het hulpverzoek van Nena. Anderen suggereren dat het een vriendendienst is: “Je wilde niet in actie komen tegen een groomende BN’er? Vriendje van je zeker?”

Tim reageert

Tim bevestigt in een reactie dat hij niet op Nena heeft gereageerd. “Teruggezocht, zie dat ik op 20 januari 16.41 uur een DM kreeg – toen stond de uitzending over The Voice net online, dat was chaos. We kregen in die weken zo’n tweeduizend (!) mails, en duizenden DM’s op drie redacteuren. Plus: wij gaan met zulke zaken voor systemen, minder voor incidenten.”

Hij vervolgt: “We maken 40 verhalen per jaar, en maken dan ook meer niet dan wel. Verder ook geen idee of er al een aangifte lag bijvoorbeeld.”

Corrupte geest

Het is niet duidelijk of Tim of zijn team de mail gelezen hebben en waarom ze de mail niet hebben doorgezet naar een andere hulpverlenende instantie, of haar in elk geval hebben gewezen op manieren om hulp te krijgen.

Het stoort Tim in elk geval wel dat hij verdacht gemaakt worden. “Nu dus een beetje dezelfde domme reflex als bij DWDD, door bij de clowns van de klas; wAaRoM dEdEn jUlLiE NiKs? En dan de aanname dat het om hand boven hoofd houden of iets dergelijks gaat. Nonsens. Projecteer je corrupte geest lekker op je buurman, niet op ons.”

‘Beetje verdacht’

Ene Gert-Wim twittert: “Bijzonder. Tim Hofman is er altijd snel bij om dingen aan te kaarten die hij (!) verschrikkelijk vindt. Maar als zich een slachtoffer meldt vanwege misbruik door een acteur geeft de redactie niet thuis. Sterker: Boos reageert niet eens.”

Mevrouw Corine daarop: “Beetje verdacht is het wel inderdaad.”

Tim tot slot: “Nee, dat is het niet. Jullie zijn alleen te dom of kwaadaardig om dat te begrijpen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het nalatig dat Tim Hofmans team geen reactie heeft gestuurd aan Thijs Römers slachtoffer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen