Marc-Marie Huijbregts: ‘Britt Dekker beoefent een gemene sport’

Marc-Marie Huijbregts stelt dat de hobby van Britt Dekker niet echt goed ligt bij de Partij voor de Dieren. “Zij doet volgens mij die gemene sport. Dat is tegennatuurlijk voor paarden.”

Britt Dekker en Marc-Marie Huijbregts © NPO, RTL

Het is geen geheim dat Marc-Marie Huijbregts een hekel heeft aan Britt Dekker. De komediant riep begin vorig jaar dat de presentatrice heel onaardig is in het echt, zij riep daarop weer dat hij talentloos is en daarmee haalde hij weer zijn gelijk: “Ik denk dat Britt meteen aangeeft dat ze inderdaad niet zo aardig is.”

‘Vind je dat stom?’

Nu, dik een jaar later, blijkt Marc-Marie nog steeds gevoelens van ergernis te hebben voor Britt. Collega Isa Hoes brengt haar ter sprake in de nieuwste aflevering van hun podcast: “Britt Dekker heeft toch een keer een paard gekregen? Als contractonderhandeling?”

Het blijft stil. Isa: “Vind je dat stom?”

Marc-Marie: “Nee, dat moet ze vooral… Dat is hartstikke leuk voor haar.”

Gemene sport

Isa merkt dat het gesprek compleet stilvalt zodra ze de naam van Britt noemt. “Ik vind dat briljant. Ze schijnt heel goed te kunnen rijden. Wat een stilte.”

Dan merkt Marc-Marie op dat hij de sport die Britt beoefent twijfelachtig vindt. “Nou, nou… Zij doet volgens mij die gemene sport, dat ze zo met de pootjes zo… Of benen, want paarden hebben benen. Dat wat Anky van Grunsven doet. Dat is een beetje tegennatuurlijk voor paarden.”

Dressuur

Isa: “O, dat ze zo over dingen heen moeten springen?”

Marc-Marie: “Nee, dat is wél natuurlijk, maar dat ze zo moeten dansen. Hoe heet het ook alweer? Dressuur! Daar wordt toch heel anders over nagedacht door de Partij voor de Dieren, geloof ik. Die zijn daar volgens mij niet heel dolenthousiast over.”

Isa: “Dus ook niet op Britt.”

Marc-Marie: “Je zult op de partijdagen niet echt zien dat ze in de pauze met z’n allen paardendressuur gaan doen.”

Welzijn van paarden

De Partij voor de Dieren pleit voor meer restricties als het om paardensport gaat. “We moeten stoppen met het gebruik van dwangmiddelen die pijn en stress veroorzaken in de training en dressuur. Nu is het gebruik daarvan nog schering en inslag in de paardensport.”

Ook het gebruik van een paardenbit vindt de partij twijfelachtig. “Om een bit te kunnen gebruiken bij paarden moeten er vaak kiezen getrokken worden.”

Instagram

Britt met haar paard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen