Viola Holt gelooft vooralsnog niet dat aarde plat is: ‘Gaat er niet in’

Viola Holt is door niemand minder dan Angela de Jong uitgescholden voor ‘opperwappie’, maar de situatie lijkt toch wel mee te vallen. Ze gelooft namelijk niet in de theorie dat de aarde plat is…

Viola Holt © YouTube

Ze was ooit een van dé grote sterren van de Nederlandse televisie: Viola Holt. Nu heeft ze afstand genomen van de ‘mainstream media’. De laatste keer dat we de presentatrice op tv zagen, was toen het Achtuurjournaal verslag deed van een of ander coronaprotest. Daar beklom ze het podium van de politieke partij Forum voor Democratie.

Viola niet mainstream

Viola heeft inmiddels niets meer met de gewone media. Zo waarschuwde ze Eva Jinek onlangs dat de presentatrices van Ongehoord Nederland aan haar stoelpoten zagen. Oftewel: de oud-tv-ster heeft duidelijk een andere afslag genomen.

Ze vertelt nu in de talkshow Forum Inside van partijleider Thierry Baudet over het moment dat ze afscheid nam van haar ‘mainstream’-collega’s: “Dat is geleidelijk gegaan. Dat begon natuurlijk met de vaccinaties. Vriendschappen werden opgezegd omdat ik wel wakker was, zoals dat nu heet, en vrienden niet.”

Chemtrails

Langzamerhand komt er nu één vriendin een beetje terug, zegt Viola. Een andere tafelgast daarop: “Meestal naarmate ze turbokanker ontwikkelen waarschijnlijk.”

Viola: “Ja, nou ja, heel veel vriendinnen die hebben wat. De een heeft borstkanker, de ander dit.”

Zelf heeft Viola helemaal niks. Ook geen vliegschaamte. Ze vliegt namelijk niet meer. “Dat vind ik niet meer nodig. Ik heb de hele wereld gezien en wat er ook nu weer aan de hand is… Als ik naar de chemtrails kijk, dan denk ik: moet je kijken wat er allemaal gebeurt…”

Platte aarde

Het is duidelijk dat Viola een wandelende complotencyclopedie is geworden. Maar ze gelooft niet álles. “Ik word wel een beetje gek van alle ufo’s die ik voorbij zie komen, daar heb ik helemaal niets mee. Mijn brein wil ook niet aan flat-earth. Ik ben inmiddels wel op de hoogte van Tristar en die ellende. Ehh, Tristate.”

Ze vervolgt: “Het enige wat ik wil is: oordeel niet te snel over mensen die misschien anders zijn omdat je ze niet kent. Als je de mensen leert kennen, dan leer je ook goed weten of ze bij je passen of niet. Blijf hoop houden, blijf positief. De dalai lama zei het al: niets blijft zoals het is.”

Boos op NAVO

Viola waarschuwt tot slot ook voor de NAVO. “Ik hoop toch dat we uiteindelijk op een gegeven moment weer in vrede kunnen samenleven. Er is heel wat voor nodig en de NATO moet flink op z’n duvel hebben en oprotten, want dát is de grootste boosdoener vind ik in deze hele oorlogsgeschiedenis. Dat is de NATO.”

Ze vervolgt: “Landjepik, de macht uitoefenen, samen met de WHO en de WEF. Het zijn instanties die ik liever niet in mijn leven had willen ontmoeten, maar blijf hoop houden en blijf positief.”

Waarschuwing

Zo, het is best hard gegaan met Viola, concludeert Angela de Jong in de talkshow Marcel & Gijs. “Ik zou zeggen: zie het ook als een soort waarschuwing. Dit is wat televisie met je doet. Als je te lang op televisie bent en daarna te weinig aandacht krijgt…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat reguliere talkshows als Renze een podium moeten bieden aan types als Viola Holt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen