Marcel van Roosmalen na show met Angela de Jong: ‘Raar gedrag’

Hoe blikt Marcel van Roosmalen terug op zijn tv-ontmoeting met Angela de Jong, de vrouw die hij al jarenlang belaagt in columns en podcasts? “Ze heeft twee gezichten. Raar gedrag.”

Angela de Jong en Marcel van Roosmalen © SBS 6

Er werd van tevoren ongelooflijk veel van verwacht: de ontmoeting tussen Angela de Jong en Marcel van Roosmalen in zijn zomerse talkshow Marcel & Gijs. Het is geëindigd in een grote deceptie: als Angela recht tegenover hem zit, blijkt Marcel namelijk helemaal niet zo grof te zijn tegen de opiniediva van het AD. De oogst? Slechts één kleine tv-clash.

Klapperpistool

Vandaag, een dag later, is Marcel in zijn podcast Weer Een Dag weer een stuk kritischer. “Dan lees je terug: waar is de clash? Ja, ik weet ook niet waar de clash is. Alle munitie wordt door zo’n Angela de Jong ook helemaal nat gemaakt, meteen vooraf. Je denkt bij jezelf: ja, waar schiet ik op? Waar begin ik met schieten?”

Collega Gijs Groenteman: “Heb je überhaupt wapens? Of heb je alleen maar een klapperpistool?”

Marcel: “In feite wel. Je klapperpistool is je pen en daar heb je in dit soort omstandigheden heel weinig aan. Ik weet niet hoe jij erop terugkijkt.”

Ongemak

Gijs bekent dat hij een beetje zenuwachtig werd van Angela. “Ik voelde toch een soort ongemak bij die Angela de Jong. Ik ging ook allemaal taalfouten maken in het begin. ‘Een fenomeen als jou’, heb ik gezegd. Ze heeft ook een heel geraffineerde manier van ons onderuithalen, want ze is alleraardigst voor aanvang en na afloop.”

Hij vervolgt: “Dan is het van: ‘Goh, zijn jullie hier al zo vroeg? Gaan jullie dat allemaal zitten repeteren?’ Ze heeft een heel handige manier van het fundament van je zelfvertrouwen te doen wankelen.”

Heel andere Angela

Marcel vindt dat Angela na afloop een ander gezicht liet zien. “Ja, en na afloop is het meteen weer een heel andere Angela. Dan is het meteen dat ze op de mail heeft gezien van: ‘Mijn vaste kijkers zijn in elk geval halverwege in slaap gevallen.’”

Gijs: “Ja, van: ‘Ik krijg hier een mail. Die meneer is afgehaakt bij de dierengeluiden.’”

Marcel: “Ja: ‘Mensen vonden het heel saai.’”

Twee gezichten

Marcel vindt dat hij Angela pittiger had moeten aanpakken. “We hadden natuurlijk moeten vragen van: ‘Hoe kan dit dan? Heel lief opgegroeid en zelf ben je zó!’ Ik vind haar ook niet onaardig, maar het is natuurlijk wel heel raar gedrag die twee gezichten. Maar ja, dat gaat allemaal te diep voor anderhalve minuut.”

Hij vervolgt: “Je kunt niet verder dan: ‘Jij schrijft dit, jij schrijft dat.’ Dan zegt ze: ‘Jij bent ook moralistisch. Dan moet je je eigen stukken nog maar eens lezen.’ Oké, dat ga ik doen. En dan beginnen de eerste mensen al weg te saaien: gaap, gaap, geen clash.”

‘Meteen klagen!’

Toch is Angela onbedoeld toch ontmaskerd, stelt Marcel. “Kijk, die hele Angela de Jong werd eigenlijk blootgelegd toen ze zei van: ‘Als het eten één dag niet lekker is (bij de catering van Talpa, red.), dan moet je meteen klagen.’”

“Ik dacht: ja, dit ben jij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marcel van Roosmalen is een dag later wél weer kritisch over Angela de Jong. Slap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen