Viola Holt doet mee aan protest, haalt zelfs het Achtuurjournaal

Viola Holt deed gisteren mee aan het massale anti-coronaprotest in Amsterdam. Ze stond even later op het podium van Forum voor Democratie en haalde daarmee zelfs het Achtuurjournaal.

Viola Holt © NOS

Viola Holt kwam in september uit de kast als aanhanger van het gedachtegoed van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Ze vindt hem ‘een verstandig mens’, in tegenstelling tot Gerard Joling en Willeke Alberti. “We worden nu gedigitaliseerd, krijgen nanobots en een vaccin dat niet meer uit je lichaam gaat.”

Viola geboosterd

Het wordt tijd dat dat we weer normaal gaan leven, vindt Viola, en daarom deed ze gisteren mee aan het massale anti-coronaprotest op het Museumplein in Amsterdam. Ze liep daarna door naar de Forum voor Democratie-bijeenkomst in het Amsterdamse Westerpark. Daar besteeg ze zelfs het podium.

Forum-aanhanger Viola sprak de menigte toe en haalde met één zin zelfs de uitzending van het door 2,3 miljoen mensen bekeken Achtuurjournaal: “Ik heb vandaag gehuild, gelachen, geknuffeld, wildvreemde mensen omhelst en mijn immuunsysteem heeft een booster gehad!”

Bang voor vaccin

Op een ‘natuurlijke’ wijze geboosterd dan, want Viola vertrouwt de vaccins en de boostershot niet. “Zo’n Willeke Alberti zegt: ‘Ik ga alleen nog maar met gevaccineerden om.’ Dan denk ik: Willeke, je kunt als gevaccineerde míj besmetten met je spike-eiwitten, heb je daar wel van gehoord? Weet je daar wel van?”

Knuffelen met mensen die gevaccineerd zijn doet Viola liever niet. “Als je ze vaker tegenkomt, went het waarschijnlijk wel, maar ik heb bijvoorbeeld een heel lieve vriendin. Op de dag dat ze gevaccineerd was – we knuffelen altijd – zei ik: ‘Sorry, ik durf het even niet. Ik durf het gewoon even niet.”

Kritische reacties

Veel mensen reageren kritisch op social media. “Gevallen ster Viola Holt is er nog slechter aan toe dan gedacht”, zegt Gemma. En Mary: “Viola Holt is echt verschrikkelijk. Ze verspreidt ook veel desinformatie.”

Jet: “Viola Holt? God verhoede! Die heeft nog nooit van haar leven iets verstandigs uit haar mond weten te krijgen!”

Twitter

Viola bij de protesten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Viola Holt heeft met haar coronamening nog niet in een talkshow gezeten. Tijd voor een spraakmakend tv-optreden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen