Viola Holt wil niet aanschuiven als deskundige in Op1: ‘Dit is waarom’

Viola Holt moet er niet aan denken om aan te schuiven als deskundige in een talkshow als Op1. Als deskundige van wat is onduidelijk, maar ze heeft er geen zin in. “Dit is waarom.”

Viola Holt © Facebook

Viola Holt duikt de laatste jaren alleen nog maar op in de wappiehoek, want in de reguliere media zien we haar niet meer. Hoe dat komt? Ze stelt dat het een eigen keuze is. Al kan ze dat natuurlijk ook beweren om de pijn te verzachten van het feit dat haar vroegere 5 Uur Show-collega Catherine Keyl nog wél helemaal hot is in de media.

Viola wil anonimiteit

De 73-jarige Viola, die onlangs wél verscheen in de talkshow van Thierry Baudet, is blij met de anonimiteit. “Het was een heerlijk leven op tv, maar ik geniet nu van mijn rust en de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil.”

Ze is op 5 augustus bijvoorbeeld lekker in het buitenland om haar verjaardag te vieren, samen met haar man Peter. “Gaan we lekker met z’n tweeën weg. Het mag zo nog even doorgaan van mij”, zegt ze in de Weekend.

Niet te gast in Op1

Wil Viola dan niet net als Catherine nog als prominente gast verschijnen in allerlei programma’s? Nee. “Dat noem ik egoreductie. Dat woord heb ik zelf bedacht. Ik heb niet zo’n groot ego, hoef niet op de voorgrond.”

We hoeven haar ook niet in Op1 te verwachten. “Nee, ook niet als deskundige in een talkshow, want dat zie je tegenwoordig ook, dat iedereen maar deskundige is. Ik schilder, ik heb een man, kinderen, een kleinkind, een kat en ben blij zo. De tv-wereld vind ik niks meer aan. Netflix vind ik daarentegen fantastisch.”

Beroepsdeformatie

Netflix vindt ze top. “Series, ik heb ze allemaal gezien, want je kan lekker doorkijken zonder reclame. Als ik een reclameblok zie, ben ik weg. Ik ken de tv-wereld door en door en in het begin dacht ik als ik keek nog weleens: fout licht, of: leuke vraag.”

Ze besluit: “De beroepsdeformatie hield nog jarenlang aan bij mij, maar als je 57 jaar bij zowat alle omroepen hebt gewerkt, ben je op een gegeven moment wel klaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Viola Holt roept steeds dat ze niet meer in talkshows wil. Denkt u dat er überhaupt een talkshow is die háár wil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen