Viola Holt blijkt groot fan van Johan Derksen: ‘Hij is niet zo woke’

Viola Holt wil eigenlijk liever niets te maken hebben met tegen corona gevaccineerde mensen, maar voor Johan Derksen heeft ze een zwak. “Hij is niet zo woke”, aldus de oud-presentatrice.

Viola Holt en Johan Derksen © Instagram, SBS

Ze is een lopend vat vol tegenstrijdigheden: Viola Holt. Ze roept elke week dat ze absoluut niets meer te maken wil hebben met de media. Waar? In de media. Er is eigenlijk nog maar één iemand die haar kan bekoren en dat is niemand minder dan Johan Derksen, ondánks dat hij gevaccineerd is. Viola vreest magnetisch te worden van gevaccineerden.

Fan van Johan

Viola en haar man kijken altijd samen naar VI. “Ik ben weliswaar kritisch op wat er tegenwoordig op tv te zien is, maar thuis kijken we samen graag naar programma’s waarbij we kunnen lachen. Zo kijk ik graag naar Johan Derksen, die af en toe precies zegt wat ik denk”, zegt ze in de Party.

Wat vindt ze zo leuk aan Johan? “Hij is één van de weinigen die nog niet zo woke is dat hij voortdurend moet opletten wat hij zegt. Op de buis is het voor de rest alleen maar oppervlakkig entertainment. Persoonlijkheden als Theo van Gogh, Koos Postema en Ischa Meijer missen we.”

Klagende Viola

Maar goed, geen enkel interview met Viola is natuurlijk compleet zonder geklaag over de showbizz. Wat heeft ze nu weer te mopperen? Dat ze vroeger zoveel moest werken. “Ook met kerst, oud en nieuw, Pasen: op alle feestdagen zat ik in de studio. Ik heb nu een goed leven en ik ben verlost van televisieprogramma’s. Dat hoef ik niet meer te doen.”

Viola wil met rust gelaten worden. “Ik heb twee mooie tv-prijzen gekregen en alle grote sterren geïnterviewd. Ik heb over de hele wereld gereisd. Ik ben begonnen op mijn zeventiende en nu ben ik 74. Mag het een keer klaar zijn? Bovendien vind ik de televisie van nu meer van hetzelfde. En iedereen praat met elkaar over elkaar.”

Geen podcast

Dat gepraat kan Viola helemaal niet bekoren. “Ik heb ook een bloedhekel aan podcasts, dat zegt me allemaal niks”, zegt ze. Wil ze zelf wel een podcast? “Ik moet er niet aan denken.”

Waarom moppert Viola altijd zo? Heeft ze privé wel een uitlaatklep? Ja, haar bestie Tineke de Nooij. “Wij hebben dezelfde bloedgroep, wij kunnen elkaar alles vertellen. We zijn samen ook lekker kritisch op het huidige televisieaanbod. Als je daar een camera op zou zetten, zou het vast wel scoren, maar dat willen we lekker niet, haha.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie ziet u liever een keer in de studio van Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen