Buddy Vedder alsnog beschermd na imagodrama Marieke Elsinga?

Het begint erop te lijken dat RTL 4 er tóch voor heeft gekozen om Buddy Vedder niet voor de leeuwen te gooien na het imagodrama van Marieke Elsinga. “Hij staat nog niet in de schema’s.”

Buddy Vedder © Play 4

Wat doe je als een van je televisiesterren een hele programmaserie heeft opgenomen, maar het echt verschrikkelijk slecht is geworden? Je kunt het uitzenden, maar dan is het een kwestie van wachten op alle drek die loskomt. Je kunt het ook níet uitzenden, maar een programma ongezien de prullenbak ingooien is natuurlijk wel kapitaalvernietiging.

Buddy in de zomer?

Bij Marieke Elsinga koos zenderbaas Peter van der Vorst onlangs voor de eerste optie, maar dat heeft echt héél slecht uitgepakt. Haar programma Alles is Muziek was zó infantiel – op een gegeven moment zagen we Irene Moors op een sjoelbak rammen – dat Marieke nu geassocieerd wordt met héél slechte televisie. Een imagodrama.

Nu moet Peter alweer zo’n keuze maken, namelijk met Buddy Vedder en zijn programma Tulpen uit Antwerpen. Deze muziekshow is in de winter al uitgezonden in Vlaanderen, maar scoorde daar vernietigende recensies én kijkcijfers. RTL 4 schoof de show op de lange baan; officieel waren ze ‘al langer van plan’ om deze show pas in de zomer uit te zenden.

Van uitstel naar afstel?

Maar de zomer begint bijna en tv-allesweter Tina Nijkamp ontdekt nu dat Buddy ook niet in de julischema’s voorkomt. Dan blijft alleen nog de augustusmaand over, maar het programma telt acht afleveringen en dat zou bij een wekelijkse frequentie betekenen dat er ook nog uitzendingen in september zijn. En dat is het hoogseizoen, dus uitgesloten.

Tina vindt het vreemd. Zij schrijft op haar analysekanaal: “Ik zat nog te denken: hoe is het eigenlijk met het programma Tulpen uit Antwerpen van RTL 4? In België is het programma van Buddy Vedder al uitgezonden en geflopt maar in Nederland staat het nog steeds niet in de RTL-schema’s. Zelfs niet hoogzomer in juli.”

‘Doe het niet!’

Al twee mediaprominenten hebben RTL 4 geadviseerd om Buddy te schrappen, waaronder AD-mediajournalist Marcus den Blanken (‘dit is misschien wel de meest afgrijselijke show van de afgelopen vijf jaar’) én zenderster Luuk Ikink. “Waarom zou je een soort naderende flop van hem per se willen uitzenden?”

Tina denkt dat de julischema’s van RTL 4 eigenlijk wel genoeg zeggen. “Dit betekent denk ik dat het voor ALTIJD voor de Nederlandse kijker verborgen blijft. En dat het hier nooit uitgezonden gaat worden. Misschien ook om Buddy te beschermen. Verstandige beslissing denk ik.”

Fragment

De centrale artiest in de eerste aflevering van Tulpen uit Antwerpen is nóg een belangrijke reden om de show te skippen:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen