Buddy Vedder in gevaar na advies aan RTL 4: ‘Zend dit NIET uit!’

De nieuwe televisieshow van Buddy Vedder is in gevaar na een dringend advies aan RTL 4 om de boel te annuleren. “Ik zou het echt afraden. Eigenlijk is álles eraan gewoon mislukt!”

Buddy Vedder © Play 4

Buddy Vedder heeft een nieuw programma opgenomen dat RTL 4 samen met de Belgen doet, namelijk Tulpen uit Antwerpen. Hierin zingen Vlaamse zangers en voorspelbare Nederlandse artiesten als Samantha Steenwijk liedjes uit elkaars land. Pijnlijk genoeg is het programma bij onze zuiderburen volledig afgeslacht door recensenten én kijkers.

‘Niet aan te gluren’

Waar het programma op de Vlaamse televisie dus al loopt, heeft tv-expert Tina Nijkamp begrepen dat de uitzendingen in ons land nog lang op zich laten wachten. Tulpen uit Antwerpen zou terug naar de montagetafel zijn gestuurd en op stapel staan voor de zomer.

Volgens AD-mediajournalist Marcus den Blanken kan RTL 4 de show echter beter afschrijven. Hij heeft de première-aflevering bekeken via de Belgen en zegt: “Ik heb naar misschien wel de meest afgrijselijke show van de afgelopen vijf jaar zitten kijken. Het was echt niet om aan te gluren. Het was verschrikkelijk”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

‘Doe het niet!’

Ster van de krant Angela de Jong daarop: “En het komt nog op RTL 4, dus we verheugen ons erop!”

Marcus: “Nee, ik zou echt RTL 4 aanraden om dat niet te doen. Ik zal de kandidaten even met je doornemen: in België sturen ze dus Bart Peeters, Belle Perez en nog een leuk zangduo. Wij sturen Samantha Steenwijk.”

Collegajournalist Dennis Jansen sarcastisch: “Nou, die hebben we toch al een tijdje niet gezien, of wel?”

Acht leuke minuten

Wie doen er nog meer mee? Marcus: “De voormalig zanger van Di-rect: Tim Akkerman, maar inmiddels: wat doet hij? Bruce Springsteen nadoen, denk ik. Noem al z’n hits! En dan nog iemand die alle muziek bij elkaar sprokkelt: Bizzey. Sorry, dat is al een beetje dat het niet in balans is.”

Hij vervolgt: “De gesprekjes die tussendoor waren sloegen werkelijk waar ook nergens op. Alleen de liedjes van Bart Peeters en een andere Belgische kandidaat waren leuk en dat was het wel zo’n beetje. Het duurde meer dan een uur en ik denk dat ik acht leuke minuten heb gezien. Dat vind ik voor een grote show wel jammer.”

‘Alles is mislukt’

Angela verbaasd: “Denk je niet dat dit gewoon nooit op het scherm komt bij RTL?”

Marcus: “Nee, ik zou ze het ook echt afraden. Ik vond het decor lelijk, ik vond eigenlijk alles eraan mislukt.”

Kan dit niet gered worden op de montagetafel? “Nou, ik zou sowieso wat aanpassen aan die gesprekjes tussendoor, maar ik denk niet dat je dit aan de montagetafel kan redden.”

Fragment

Een fragment uit Tulpen uit Antwerpen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buddy Vedder dreigt een enorme flater te slaan. Moet RTL 4 dit nog wel uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen