Buddy Vedder geen hit in België: ‘Lage cijfers en slechte recencies’

Het presentatiedebuut van Beddy Vedder op de Vlaamse televisie is extreem slecht verlopen. Zijn show wordt afgeslacht in de dagbladen van onze zuiderburen. “En de kijkcijfers? Matig!”

Buddy Vedder © Tom Cornelissen

Buddy Vedder presenteert samen met een Vlaamse mevrouw het nieuwe tv-programma Tulpen uit Antwerpen. De show is deze week al begonnen bij onze zuiderburen, maar bij ons heeft RTL 4 de boel terug naar de montagetafel gestuurd. Hoe zijn de kijkcijfers en kritieken eigenlijk in België? Ontzettend slecht.

Inwisselbare Buddy

Het Laatste Nieuws-recensent Bram De Brabander is meedogenloos: “De gapende leegte tussen de liedjes werd opgevuld met oeverloze gesprekjes waarin de zangers niet verder kwamen dan elkaar veelvuldig te bestoefen.”

De Humo geeft slechts tweeënhalve ster en De Morgen noemt de Nederlandse kandidaten die meedoen, waaronder de onvermijdelijke Samantha Steenwijk, ‘Hollandse wereldsterren waar u en ik godzijdank nog nooit van hebben gehoord’. En Buddy? Die wordt ‘voortreffelijk inwisselbaar’ genoemd. Ai!

De Gazet van Antwerpen spreekt tot slot van een ‘bijzonder flauw afkooksel van Liefde voor Muziek’, hier beter bekend als Beste Zangers.

Matige kijkcijfers

En hoe zit het met de kijkcijfers? Dat weet tv-professor Tina Nijkamp. “Tulpen uit Antwerpen is door 234.996 kijkers bekeken in België en staat op plek 13 in de top 20. Is dat goed? Mwoah, matige score. Het wordt uitgezonden op de kleinere zender Play4 en was wel de best bekeken show van de dag voor die zender.”

Het belooft niet veel goeds voor RTL 4. “RTL heeft me overigens laten weten dat het altijd al de bedoeling is geweest dat het programma hier veel later wordt uitgezonden. Het is bedoeld voor hun zomerschema. Wel heel laat vind ik, ook qua spoiler-risico: lijkt me niet goed voor de kijkcijfers.”

Hermontage

En die hermontage dan? “Dat is iets wat ze vaker laten doen bij co-producties, laten ze weten. Hopelijk levert de hermontage van RTL 4 in ieder geval wel betere recensies op in Nederland.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen