Luuk Ikink adviseert RTL 4: ‘Tv-flop Buddy Vedder in prullenbak!’

Luuk Ikink adviseert zijn werkgever RTL 4 dringend om het nieuwe tv-programma van Buddy Vedder nog vóór uitzending weg te gooien. “Je kan ook denken: weet je wat, we doen het lekker niet.”

Buddy Vedder en Luuk Ikink © RTL

Buddy Vedder heeft samen met een Vlaamse mevrouw een muziekprogramma gemaakt dat momenteel al op zender is bij onze zuiderburen, maar bij RTL 4 pas voor de zomer gepland staat. Deze show, getiteld Tulpen uit Antwerpen, is echter zó’n gedrocht dat de Vlaamse kijkers én pers ronduit geshockeerd zijn.

Geen sterke show

Critici denken dat RTL 4 er beter aan doet om deze show ongezien weg te gooien. Wat vindt RTL Boulevard-ster Rob Goossens ervan? Hij zegt in De BLVD Podcast: “Ik vind het idee wel leuk, maar als je het ziet – we kunnen het hier nog niet zien, maar als je je IP-adres verandert dan kun je dus in België meekijken – dan is het niet een heel erg sterk programma.”

Rob vindt het überhaupt al vreemd dat een show waarvan nu al winnaars en verliezers op straat liggen met zoveel vertraging wordt uitgezonden. “Wat het extra gek maakt: RTL zendt het dus nog niet uit, terwijl het ook een competitie is. Wat betekent dat zo al duidelijk is wie er winnen en wie er afvallen.”

Slechte recensies

Collega Luuk Ikink denkt dat RTL zich nog eens achter de oren moet krabben. “Dat heeft dan toch geen enkele… Want ik las inderdaad allerlei recensies van de Belgische televisie. Dat is daar toch ook wel behoorlijk de grond in geschreven. En ook jammer voor Buddy, maar die kwam er niet echt lekker uit.”

Hij vervolgt: “Waarom zou je nog een competitie uit gaan zenden waarvan de uitslag zometeen al bekend is?”

Rob: “Ja, en waarvan je al weet dat de kijker het waarschijnlijk toch niet leuk gaat vinden.”

Middagtelevisie

Luuk denkt dat het kansloos is. “Ja, want RTL wilde het dan nog weer extra of her gaan monteren ofzo, die vonden het ook nog niet goed genoeg. Ik denk, áls het wordt uitgezonden, dan wordt het in de zomer ergens weggezet.”

Rob: “Ja om twaalf uur ’s middags op zaterdag.”

Luuk: “Ja dat, of als een soort van vullertje ergens ofzo, want dat wordt het natuurlijk geen groot programma op de vrijdagavond meer. Dat kan niet.”

Rob: “Nee, dat denk ik ook. En ik moet zeggen, in Hilversum is minst gebruikte apparaat de shredder. Terwijl er echt wel wat vaker een beroep op gedaan mogen worden. Dit lijkt me een goed geval.”

‘Bescherm Buddy!’

Buddy moet ook tegen zichzelf in bescherming genomen worden, vindt Rob. “Natuurlijk, je gaat er met de beste intenties in. Ik vind het echt een leuk idee. Maar als het niet goed genoeg is, dan doe je de kijker er geen plezier mee. En Buddy Vedder is natuurlijk gewoon belangrijk voor RTL. Je ziet hoe graag ze van hem de ster van de toekomst willen maken.”

Luuk: “Waarom zou je een soort naderende flop van hem per se willen uitzenden? Je kan ook denken: weet je wat, we doen het gewoon lekker niet. Dan heeft niemand het gezien hier in Nederland. En dan praten we er ook verder niet meer over.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen