‘Buddy Vedder wil nooit meer samenwerken met Romy Monteiro’

Buddy Vedder wil absoluut nooit meer samenwerken met de inmiddels beruchte Romy Monteiro, heeft Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vernomen. “Maar hij ontkent dat hard.”

Romy Monteiro en Buddy Vedder © AvroTros

Het is heel vreemd hoe Romy Monteiro plotseling al haar tv-klussen is verloren. Na de verhalen over haar vermeende divagedrag achter de schermen bij musicals en op goededoelenreizen, lijkt ook haar televisiebaan verleden tijd. Ze deed in het verleden regelmatig dingetjes met Buddy Vedder bij de AvroTros, maar ze is nu óveral ingeruild.

Waar is Romy?

Ook bij het prestigieuze Kerst Muziekgala – prestigieus vanwege de aanwezigheid van de koningin – is ze aan de kant geschoven. Dat presenteerde Buddy van de week met Edsilia Rombley. Het officiële excuus is dat Romy hartstikke druk is met haar tv-carrière, maar ook als zangeres zou ze een avondje met de koningin natuurlijk niet zomaar overslaan.

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden denkt dat er meer speelt. “Wat is er toch aan de hand met Romy Monteiro? Ze is niet meer op tv en er gaan allerlei geruchten over hoe zij zich gedraagt. Wat is er nou wel waar en niet waar?”, vraagt hij zich af in de podcast Strikt Privé.

Klussen afgepakt

Evert Santegoeds, de baas van Privé, vindt het ook mal. “Nou, er zijn inderdaad wel klussen die haar afgepakt zijn, die niet doorgegaan zijn of minder goed uitgepakt hebben dan gehoopt. Zelf houdt ze het erop dat ze ontzéttend druk is met haar muzikale carrière. Daar krijgen wij weinig van mee, maar ze kondigt allerlei nieuw materiaal aan.”

En dat kerstgala dan? “Dat is niet doorgegaan. Daar duikt ze dan ook ineens niet op en het is totaal niet duidelijk wat daar de reden van is. Niet omdat je net díe avond in de studio moet zijn voor je nieuwe album, lijkt me. Dat plan je wel anders.”

Musicalbonje

Romy is ook al met bonje vertrokken uit de musicalwereld, benadrukt Evert. “The Bodyguard ging ook niet door. Daar zou ze af en toe haar opwachting maken in Utrecht, maar dat is ook niet doorgegaan omdat ze op een repetitiedag gewoon niet kwam opdagen, dus zij maakt het zichzelf niet heel erg makkelijk.”

Hij vervolgt: “Ze heeft geen goede reputatie in het wereldje en dan kan ze zelf wel zeggen: ‘Ja, dat is heel jammer dat mensen zo over mij denken’, maar je kunt je ook afvragen: waarom denken mensen zo over me? En: waarom wordt de ene na de andere klus afgepakt?”

‘Buddy wil niet!’

Jordi heeft gehoord dat Buddy absoluut niet meer met Romy wil presenteren. “Er ging ook nog even een gerucht dat Buddy Vedder degene was die heeft gezegd dat hij niet meer met Romy dat kerstgala wilde presenteren, maar het management ontkent dat echt heel hard aan de telefoon als ik ze daarover bel.”

Zelf wantrouwt hij de zaak: “We gaan vast nog wel een keer het echte verhaal erover horen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen