André Hazes jr. geconfronteerd op tv: ‘Wat als Ahoy niet vol zit?’

André Hazes jr. hoopte zijn comebackconcert naar eigen zeggen binnen een uur (!) uit te verkopen, maar tweeënhalve maand later is het nog steeds leuren met kaartjes. Wat nu?

André Hazes jr. en Renze Klamer © RTL

Tijdens zijn reisjes naar Amerika bezoekt André Hazes jr. regelmatig concerten om inspiratie op te doen en zichzelf te spiegelen met de groten der aarde. Hij wil zelf ook een wereldster zijn, maar krijgt in ons kikkerlandje nog niet eens de Ahoy uitverkocht. Het probleem? De fans van André houden van het volkse genre, maar dat wil hij niet meer zingen.

Niet meer hot

Nu dat concert na tweeënhalve maand nóg niet is uitverkocht, heeft André maar een filmpje opgenomen waarin hij roept dat hij tijdens dat concert toch ook nog volksliedjes gaat zingen. Maar hoe geloofwaardig is dat als hij zijn oude repertoire op televisie ‘oudelullenmuziek’ heeft genoemd? “Het past helemaal niet bij me. Dat is niet wie ik ben.”

Hartstikke leuk dat André nu muziek maakt waar hij zelf blij van wordt, maar dat is voor iemand die concerten wil uitverkopen natuurlijk wel een tamelijk kleine doelgroep. Zijn nieuwe popliedjes halen niet eens de onderste regionen van de Top 40. Is André überhaupt nog wel hot, op z’n minst als mediafiguur? Het lijkt van niet…

Gaap Hazes

André zat gisteren in de talkshow van Renze Klamer en zoiets brengt eigenlijk nauwelijks iets meer teweeg. Het is allemaal een herhaling van zetten. ‘Mijn nieuwe muziek is wie ik echt ben’, ‘als ik mijn oude repertoire blijf zingen ga ik weer aan de drugs’, ‘ik wil graag dat mijn familieruzie goedkomt, maar nu is niet de tijd’… Gááp…

Het belangrijkste Hazes-topic is momenteel zijn Ahoy-concert dat maar niet volloopt. Renze vraagt zich af of die muzikale ommezwaai dan wel een succes is. “Blijf je dat ook volhouden? Want ik weet, hè, Ahoy is natuurlijk een grote tent, die moet nog even vol komen… Stel nou dat die nog niet halfvol zit, denk je dan: dit blijf ik doen?”

‘Ik zet door’

Ja, antwoordt André. “Ja… Nou ja, dat denk ik niet, dat weet ik wel zeker. Kijk, voordat ik die kliniek inging heb ik eigenlijk alleen maar dingen gedaan die andere mensen van mij verwachtten en ben ik volledig mezelf voorbijgelopen en die fout ga ik nooit meer maken.”

Hij vervolgt: “Ik heb juist heel erg de tijd genomen de afgelopen tijd van: wat zorgt ervoor dat ik niet meer terugval, niet meer naar de fles grijp en niet meer naar de drugs? Alles kwam er eigenlijk op neer van: luister eens naar jezelf. En dat is wat ik nu aan het doen ben. En als Ahoy daardoor halfvol zit, dan maak ik met hen de beste avond die er is, weet je wel.”

Juice channels

André heeft nu een nieuw popliedje uitgebracht waarin hij zingt: ‘Alles wat ik doe lijkt toch wel fout’. Dat slaat mede op de huidige mediacultuur. “Het went wel, dat wel, maar ik besef me wel heel goed in wat voor tijd we leven ofzo. Hoe de media nu werken, hoe clickbait werkt, we hebben te maken met juice channels, weet je wel.”

“Het is wel een heel andere tijd dan bijvoorbeeld twee jaar geleden voordat ik die kliniek in ging”, vervolgt hij. Gelukkig is de juice nu op, aldus André. “Ja, iedereen is omgevallen, dus er is niet meer zoveel.”

Rechtszaken

Het gaat ook nog even over Roxeanne en of ze volgend jaar weer optreedt bij Holland Zingt Hazes: “Als ze wil zouden wij het heel tof vinden, maar zij heeft ervoor gekozen het niet meer te doen. Alleen de deuren zullen denk ik altijd voor d’r open staan, ja. Ja, tuurlijk. Het is niet dat we haar hebben weggestuurd. Ze wilde zelf niet meer meedoen.”

En over een eventuele verzoening tussen Rox en moeder Rachel: “De emoties zijn te hoog, er worden rechtszaken gehouden en ik denk dat dat nu geen zin heeft.”

Verklapt André hier tussen neus en lippen door dat Rox en Rachel hun zakelijke geschil inderdaad niet in der minne hebben geschikt? Volgens Yvonne Coldeweijer is het in elk geval stilte voor de storm en verschijnt Rox straks alsnog ten tonele op haar Hazes-sloopkogel

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr.: de muzikale ommezwaai, de familieruzie, de verslaving... Grijsgedraaide plaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen