André Hazes jr. uitgelachen door oude team: ‘Haha, wát een flop!’

André Hazes jr. komt er waarschijnlijk nooit meer van af: zijn wraakzuchtige oude schrijversteam. Het is een gevalletje eigen schuld dikke bult, maar de wraak is wel héél zoet. “Haha, wat een flop!”

André Hazes jr. en Bram Koning © Instagram

De keuze om voor een nieuwe sound te gaan is natuurlijk het goed recht van André Hazes jr., maar de manier waarop hij zijn oude schrijversteam aan de kant heeft gezet is asociaal. Bram Koning, de aanvoerder van dat team, is terecht boos, maar zijn rancune is wel héél grenzeloos. Die geeft elke week wel een ander interview waarin hij zijn gram haalt.

‘Niet ongelukkig!’

André, die de platen die hij met Bram heeft gemaakt plotseling ‘ouwelullenmuziek’ noemt, geeft er in elk geval genoeg aanleiding toe. De nieuwe muziek die hij met Billy Dans maakt blijkt een enorme flop: zijn comebacksingle heeft niet eens de Top 40 gehaald. En zijn comebackconcert? Loopt ook al niet!

Wat doet het met Bram dat die nieuwe single Deel Van Mij niet aanslaat? “Voormalig team-Hazes is niet onverdeeld ongelukkig – en dat zeg ik dan wel heel netjes, haha!”, giert hij in weekblad Weekend.

Flop van hier tot Tokio

Bram vindt het wel lachen dat André zo hard op zijn snufferd gaat. “Vlak voor de release van zijn single kwam André’s tekstschrijver Billy Dans met een groot interview: ‘We gaan het helemaal maken! Zijn oude team heeft steken laten vallen, maar wij laten wel even zien wat wij kunnen met een moderne popinslag.'”

Hij vervolgt: “En dan is die plaat er, waarop Nederland afhaakt. Op YouTube heeft hij geloof ik slechts 130 duizend views. De eerste de beste volkszanger heeft al meer kliks – en dan heb ik het over C-zangers. Dus je kunt wel zeggen: het is een flop van hier tot Tokio. Het is bovendien het minst gestreamde liedje tot nu toe.”

Carrière voorbij?

Wellicht horen we over een paar jaar niks meer van André, suggereert Bram. “Dat die plaat geflopt is, weten ze zelf ook wel, ze komen niet voor niks zo snel met een tweede liedje. Maar ik houd mijn hart vast. Als het inderdaad zo’n zelfde soort plaat is, kan hij beter in Amerika gaan wonen.”

Hij vervolgt: “Ze zitten daar nu natuurlijk met hun handen in het haar. Want alles gaat nu mis: zijn nieuwste plaat flopt, de kaartverkoop voor Ahoy loopt niet goed. (…) Ik ben eerlijk gezegd bang dat zijn carrière straks over is.”

Niet loyaal

Eén ding is zeker: iedereen in de muziekwereld weet nu dat André geen loyaliteit kent, aldus Bram. “Ik heb in de wandelgangen gehoord dat ze heel schrijvend Nederland hebben benaderd, maar al die schrijvers passen ervoor, die denken ook: dan zitten we twee, drie dagen op een schrijverskamp en dan horen we vervolgens niks meer van hem.”

“Dan gaat hij weer met iemand anders verder, zoals een Billy Dans”, aldus Bram. En als André op hangende pootjes bij hem terugkomt? “De liefde is wel over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bram Koning is behoorlijk wraakzuchtig, maar begrijpt u dat hij in zijn vuistje lacht om de flopcomeback van André Hazes jr.?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen