Gerard Joling gezicht van RTL 4-variant Wie is de Mol? ‘Hopelijk!’

Gerard Joling zou uitermate geschikt zijn voor de presentatie van Bestemming X, de nieuwe Wie is de Mol-variant die door RTL 4 is binnengehaald. Dat zegt televisiekenner Tina Nijkamp.

Gerard Joling en Tina Nijkamp © RTL

Het is volgens Tina Nijkamp onbegrijpelijk dat Gerard Joling nauwelijks wordt ingezet door zijn werkgever RTL 4. Ze zat onlangs met hem aan de talkshowtafel van Humberto Tan om te praten over mogelijke programma’s die hij zou kunnen presenteren. Er kwamen een aantal opties voorbij, waaronder het Belgische format Bestemming X.

Wie is de Mol-achtig

Wat is dit voor programma? Tina legde het uit bij Humberto: “Het is een Wie is de Mol-achtig format, waarin kandidaten in een bus zitten. Ze worden vervoerd en weten niet waar ze zijn. Het heet daarom Bestemming X. Ze moeten dan raden waar ze zijn en allemaal opdrachten enzo doen.”

Normaal gesproken worden dit soort shows gepresenteerd door kleurloze types als Art Rooijakkers, maar Tina ziet het met Gerard wel zitten. “Ik weet dat jij heel erg van studioshows houdt, maar dit is een enorme hit nu in België op VTM. Ik denk ook echt dat RTL hier héél erg geïnteresseerd in is. Daarom dacht ik: ik neem hem toch mee.”

‘Deze is voor mij!’

Tina was er zelf erg enthousiast over. “Het is een beetje Wie is de Mol-achtig met allerlei opdrachten en degene die dan het minst goed raadt waar ze op dat moment zijn, die wordt geëlimineerd.”

Gastheer Humberto Tan brak in: “Gerard, deze is meer voor mij man! Deze wil ik doen! Deze ga ik doen! Ik zie dat jij deze niet wil!”

Gerard: “Ja, nee, ja, het overvalt me ook een beetje. Nee, Humberto. (…) Ik vind dat met die bus ook niet verkeerd, hoor. Dat zou ik ook fantastisch vinden. Dat is ook leuk. En dat doen we dan misschien wel samen, want ik heb natuurlijk altijd iemand nodig die mij assisteert, Humberto.”

Er is nieuws

Juist over dit format is er nu nieuws. “Lees net op de C21-mediasite dat het Belgische format Bestemming X is verkocht aan de BBC en de NBC in Amerika. Wauw!!!! En hier? Heeft RTL 4 het format al aangekocht? Of NPO?”, schreef Tina maandag op haar Instagram-kanaal.

De oud-zenderbaas van SBS 6: “Dat zal een battle worden, nu al helemaal. SBS 6 zal het waarschijnlijk niet aankopen omdat het geen John de Mol-format is. Heel spannend.”

‘RTL 4 heeft het!’

Nu meldt Tina dat het format door RTL is binnengehaald. “Krijg via DM binnen dat RTL 4 de rechten voor Nederland heeft weten te claimen.”

En dat betekent dus dat Gerard inderdaad de presentator kan worden. “Superleuk. Hopelijk, zoals ik al eerder voorstelde, met Gerard Joling als presentator.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gerard Joling op de presentatie van deze Wie is de Mol-variant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen