Yvonne Coldeweijer echt hélemaal klaar met ‘f*cking’ Ruud de Wild

Yvonne Coldeweijer begint zich steeds meer te ergeren aan Ruud de Wild, die te pas en te onpas in de bres springt voor in opspraak geraakte BN’ers. “Jaw-dropping. Mijn kaak hangt op de vloer.”

Ruud de Wild, Nielson en Yvonne Coldeweijer © NPO, RTL

Ruud de Wild is de man die voor zo’n beetje elke misdragende BN’er in de bres springt. En soms zelfs op zó’n manier dat het de ster in kwestie alleen maar schaadt. Daar is Nielson een goed voorbeeld van. Hij liet aanvankelijk zien wat dé methode is om als BN’er om te gaan met een schandaal. Totdat hij vorige week in de podcast van Ruud de Wild zat.

Gegijzeld door gek

Waar Nielson tot dat optreden continu verantwoordelijkheid nam voor zijn vreemdgaan en geen enkele keer boos naar de juicekanalen of zijn valse one night stand wees, praatte Ruud hem een slachtofferrol aan.

Ruud hekelt dat Nielsons minnares beelden van hun one night stand heeft gedeeld. “Ik zag bijna bij jou de soort van gijzeling door een of andere gek die jou iets aandoet en dat jij eigenlijk verplicht wordt om iets wat totaal privé is te moeten… Je hebt er namelijk niet voor gekozen, begrijp je dat?”

Nielson daarop: “Nee, ik vind zelfs dat je gelijk hebt.”

Yvonne teleurgesteld

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer vindt dit ontzettend jammer, zegt ze in haar podcast De Juice Show. “Nielson was heel sympathiek toen dat nieuws uitkwam. Ik had voor het eerst bij een BN’er zoiets van: dit is hoe je hiermee om moet gaan! Dit is letterlijk wat je moet zeggen!”

Ze vervolgt: “Van: ‘Ja, inderdaad, het is mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik heb mijn vrouw heel veel pijn gedaan en we werken eraan.’ Hij gaf niemand de schuld, mij bijvoorbeeld, hij hield mij erbuiten. Hij had zoiets van: ja, eigen schuld, dat heb ik gedaan en daar moeten we aan werken. Nou, dat was heel sympathiek.”

‘F*cking Ruud de Wild!’

Nu is alles verpest, aldus Yvonne. “En wat gebeurde er toen? F*cking Ruud de Wild komt weer even met zijn smoel ertussendoor. Heb je gehoord wat Ruud allemaal zei tegen Nielson?”

Het stoort Yvonne vreselijk. “Wij weten hoe Ruud is. Ruud gelooft niet in verkrachtingen, Ruud gelooft niet in grensoverschrijdend gedrag. Nee, dat gebeurt gewoon allemaal nooit. Het is allemaal de schuld van de vrouwen natuurlijk. Vreemdgaan? Nee, dan ben je uitgedaagd.”

‘P**mel ging vanzelf?!’

Yvonne wijst erop dat Ruud over Nielsons vreemdgaan spreekt als ‘een soort van gijzeling door een of andere gek die jou iets aandoet’ en ‘je hebt er namelijk niet voor gekozen’. “Jaw-dropping. Mijn kaak hangt op de vloer. Je hebt er niet voor gekózen, wat?! Die p**mel ging gewoon vanzelf? Hij ging een eigen leven leiden?! Argh! What the f*ck?”

Nielson stelt Yvonne ontzettend teleur door daarin mee te gaan. “Laat hij zich nu verleiden om zijn ware ik te laten zien? Heeft Nielson ons bedonderd? Is Nielson gewoon fake? Heeft-ie ons gewoon in de maling genomen? Hier voelde hij zich gehoord, hier voelde hij zich gesterkt in zijn schaduwkant. Oeps, piep, die kwam even zo in het hoekje kijken.”

“Jammer hoor, ik ben echt teleurgesteld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moeten BN'ers die gesteund worden door Ruud de Wild zich schamen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen