Danny Nelissen na vieze praatjes weg bij NOS: ‘Hij is aangeslagen’

Danny Nelissen overleeft de onthullingen van oud-collega Marijn de Vries niet. De wielercommentator ligt eruit bij NOS Sport na de ophef over zijn vieze praatjes. “Hij is heel erg aangeslagen.”

Danny Nelissen en Marijn de Vries © NOS, RTL

Het is over en uit voor Danny Nelissen. De wielercommentator ligt er definitief uit bij NOS Sport na de onthullingen van Marijn de Vries over zijn vieze praatjes. “Het klopt, het nieuws dat Danny Nelissen daar niet terugkeert en zijn contract niet is verlengd. Dat heeft hij bevestigd bij ons vandaag”, aldus Evert Santegoeds gisterenavond laat in Shownieuws.

Danny aangeslagen

Marijn is in haar zomer bij De Avondetappe structureel lastiggevallen met de vieze praatjes van Danny. Hij begon op een gegeven moment ook ranzigheden over haar rond te bazuinen, bijvoorbeeld over dat ze ‘een flinke beurt’ nodig zou hebben. Ze trok aan de bel bij de top. Het resultaat? Hij bleef aan, zij verdween van het toneel.

En nu, zeven jaar later, is het Danny die van het toneel verdwijnt. Evert: “Hij klonk heel aangeslagen door de telefoon toen hij dat nieuws deelde. Jij vond het ook heel erg, hè? Het is een grote naam voor de wielerwereld.”

‘Gewoon een gemis’

Leontien van Moorsel, oud-wielrenster, zit naast Evert. “Ja, sowieso”, antwoordt ze. “Ik heb hem vrijdag gesproken. Hij was bij die Amstel Gold Race, maar hij doet normaal gesproken verslag van die koers, al jaren.”

Ze vervolgt: “Het is een van de betere commentatoren. Het is gewoon een gemis voor het wielrennen. Ik en heel wieler-Nederland vindt het echt heel erg dat hij aan de kant gezet is.”

Schandalig

Johan Derksen hoorde afgelopen week al dat Danny eruit ligt bij de NOS en vertelde dat in Vandaag Inside. Hij walgt van Marijn en haar onthullingen over de wielercommentator.

Volgens Johan waren het gewoon wat ‘hanige verhalen‘ van Danny. “Dat meisje, die wielrenster, die had gewoon moeten zeggen tegen die Nelissen: ‘Joh, ik zit niet op die n*ukverhalen van jou te wachten’.”

Hij vindt het vertrek van Danny overdreven. “Als je bij de NOS een wind laat nu, ben je weg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen