Johan Derksen basht Marijn de Vries na Avondetappe-rel: ‘Kom op!’

Johan Derksen blijft in de bres springen voor mannen die zich misdragen. Ditmaal richt hij zijn pijlen op Marijn de Vries, die moest dealen met de vieze praatjes van Danny Nelissen. “Kom op!”

Johan Derksen en Marijn de Vries © SBS 6, RTL 4

Marijn de Vries is in haar zomer bij De Avondetappe structureel lastiggevallen met de vieze praatjes van collega Danny Nelissen. Hij begon op een gegeven moment ook ranzigheden over haar rond te bazuinen, bijvoorbeeld over dat ze ‘een flinke beurt’ nodig zou hebben. Ze trok aan de bel bij de top. Het resultaat? Hij bleef aan, zij verdween van het toneel.

Moedige Marijn

Juist omdat bobo’s bij organisaties als NOS Sport alleen in actie komen na druk van buitenaf, is het waardevol dat Marijn het heeft aangedurfd om met naam en toenaam over haar ervaringen bij De Avondetappe te schrijven. Ze is daarbij nog zo galant geweest om het niet op de man te spelen en niet de naam van Danny te noemen.

De column van Marijn was desalniettemin onvermijdelijk te herleiden tot Danny. Vervelend voor hem, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om een hoger doel: het creëren van een veiligere werkomgeving. Vooralsnog blijkt de bijdrage van Marijn buitengewoon relevant, want haar stuk heeft flink wat losgemaakt.

‘Dat meisje’

Johan Derksen is echter kritisch. Hij laat zich anderhalve week na Marijns column negatief over haar uit. “Dat meisje, die wielrenster, die had gewoon moeten zeggen tegen die Nelissen: ‘Joh, ik zit niet op die n*ukverhalen van jou te wachten’”, zegt hij in de Vandaag Inside van gisterenavond.

Marijn heeft dat juist talloze keren aangekaart, zonder dat er werd ingegrepen. Johan: “Jawel, maar als je in die tijd met dat soort verhalen naar een baas ging, dan zei die: ‘Maak je niet druk.’ Zo was het tijdsbeeld. Nu neemt elke baas dit uitermate serieus. Sterker nog: je krijgt ontslag.”

Hanige verhalen

VI-bargast Merel Ek steunt Marijn. “Volgens mij vinden we allemaal dat wat haar is overkomen niet normaal is. Ook dat hij tegen andere mensen zei: ‘Zij moet eens goed genomen worden.’”

Johan doet de vieze praatjes van Danny af als ‘hanige verhalen’. “Als Nelissen nou graag hanige verhalen wil vertellen over wie hij allemaal gen*ukt heeft en als zij dan zegt: ‘Daar zit ik niet op te wachten’, en hij doet het nog, dan zou ik zeggen: ik ga niet meer met Nelissen in de auto zitten.”

En ook dát heeft Marijn gezegd. Ze is daarna met pijn en moeite door de eindredacteur in een andere auto geplaatst tijdens de Avondetappe-ritten door Frankrijk.

‘Klopt ergens niet’

Hoewel hij dus geen enkele valide reden kan noemen om het verhaal van Marijn onderuit te halen, lijkt Johan toch moeite met haar te hebben. “Met dat meisje De Vries vind ik dat het ergens niet klopt”, zegt hij.

“Nou komt ze er zes jaar later op terug en heeft ze meteen als de column geschreven is waarin ze iemand ophangt, een excuus van: ‘Ja, maar ik heb zijn naam niet genoemd.’ Dan denk ik: ja, kom op zeg! Je wist meteen wie het was.”

Verkeerde grap

Tot slot laat Johan ook weten dat hij Jack van Gelder steunt, die er in zijn tijd bij NOS Sport voor heeft gezorgd dat een vrouw – hij noemde haar een ‘ho*r’ – niet meeging naar het EK Voetbal.

Johan: “Die heeft honderd jaar geleden ‘ho*r’ tegen een vrouw geroepen. Niet goed te praten. Dan heeft hij een verkeerde grap gemaakt van: ‘Kom bij mij in bad zitten.’ Die zouden wij ook allemaal kunnen maken. Verkeerde grappen zijn altijd de leukste grappen. Die man heeft eigenlijk helemaal niets misdaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen noemt de smeerpijperij van Danny Nelissen 'hanige verhalen'. Hoe ziet u het?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen