Danny Nelissen ‘gebroken’ na rel over vieze praatjes Avondetappe

Danny Nelissen is ‘gebroken’ nu het hele land weet dat hij Marijn de Vries bij De Avondetappe heeft lastiggevallen met vieze praatjes. “Had ze hem misschien niet gewoon kunnen opbellen?”

Danny Nelissen en Marijn de Vries © NOS, RTL

Marijn de Vries is zo dapper geweest om met naam en toenaam naar voren te treden over haar ervaringen met de werkcultuur bij NOS Sport. Door te beschrijven hoe ze bij De Avondetappe structureel werd lastiggevallen met vieze praatjes en hoe de leiding weigerde in te grijpen, draagt ze bij aan relevante discussie over een veilige werkomgeving.

Eerste vriendje

Zelf noemde Marijn in haar column geen naam, maar al snel werd duidelijk dat het om Danny Nelissen gaat. De wielercommentator wil vooralsnog niet reageren, maar zijn ex-vriendin Leontien van Moorsel deed dat gisteren wel. “Ik ken ze beiden heel goed”, zegt ze in Shownieuws. “Hij was mijn eerste vriendje.”

Leontien kan zich goed voorstellen dat Marijn zich in de auto bij Danny – de medewerkers van De Avondetappe maken urenlange ritten door Frankrijk – erg onprettig heeft gevoeld. “Ja, daar heeft Danny misschien te veel gedeeld. Te veel gedeeld over wie hij aantrekkelijk vond en met wie hij het nog wel een keer zou willen doen.”

Falende leiding

De leiding had dit in de kiem kunnen smoren, denkt Leontien. “Ik kan me voorstellen dat Marijn dat niet als prettig heeft ervaren. Marijn heeft dat ook aangegeven bij de eindredacteur. Dan denk ik: als dat in het begin al gebeurt bij de Tour de France, waarom zet je die twee dan niet aan tafel? Van: wat wil jij niet meer en wat wil jij niet meer?”

Ze vervolgt: “Nee, wat doen ze? Ze zeggen: ‘Jij gaat voortaan in die auto en jij in die auto.’ En dat spreek je niet uit met elkaar. Dan krijg je zes jaar later dit. Dan denk ik: moet hij dan hierdoor zijn baan verliezen? Hij is een van de betere analisten die we hebben.”

‘Waarom doet ze dat?!’

Patty Brard vindt het twijfelachtig dat Marijn een column heeft geschreven over haar ervaringen bij De Avondetappe. “Waarom schrijft zij zo’n column?! Pak een telefoon!”

Leontien: “Zij heeft zich ook echt niet lekker gevoeld, hè? Dat kan. Op het moment dat iemand dat soort verhalen met je deelt… Ieder mens is anders en als zij dat niet als prettig heeft ervaren, mag je dat aangeven.”

Collega Dyantha Brooks: “Had zij dan ook in plaats van dit voor heel Nederland te delen, hem ook op kunnen bellen en zeggen: ‘Weet jij eigenlijk dat je mij zes jaar geleden mentaal enorm veel pijn hebt gedaan en het mij moeilijk hebt gemaakt?’”

Leontien: “Ja, ik snap ook niet waarom ze niet eerder met elkaar gewoon een bak koffie zijn gaan drinken. Het is helemaal zo’n ding nu.”

‘Danny is gebroken’

Net als zijn eveneens in opspraak geraakte NOS-collega Tom Egbers, zit ook Danny er doorheen. “Je voelt gewoon: hij is gebroken. Ik heb ze vandaag alle twee aan de telefoon gehad en ik had het idee dat ik twee slachtoffers aan de telefoon had.”

Danny komt later met een statement naar buiten, weet Leontien. “Hij kiest ervoor om ergens zijn verhaal te gaan doen.”

Marijn wijst er in een reactie op dat ze het niet op Danny gemunt heeft. “Het gaat mij niet om deze persoon, ik heb de naam van deze persoon ook niet genoemd. Het gaat me om falend leiderschap met veel te grote gevolgen voor alle betrokken partijen. Dat heb ik aan de kaak willen stellen, en dat zal ik blijven doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Danny Nelissen wekt medelijden op bij Dyantha Brooks. Is het schandalig dat zijn vieze praatjes zijn onthuld?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen