Johan Derksen woest over ontslag: ‘Marijn de Vries is een TR*T!’

Johan Derksen vindt het belachelijk dat Danny Nelissen de laan uit is gestuurd bij NOS Sport. Hij neemt dat Marijn de Vries persoonlijk kwalijk. “Dit had die tr*t toch kunnen weten!”

Danny Nelissen, Johan Derksen en Marijn de Vries © NPO, SBS

Danny Nelissen keert niet meer terug bij NOS Sport na de onthullingen van Marijn de Vries over hun gezamenlijke zomer bij de wielertalkshow De Avondetappe. Tijdens de uitzendperiode in 2016 viel hij haar consequent lastig met vieze praatjes, waarover ze ook aan de bel trok. Er werd echter niet ingegrepen: hij bleef aan, zij verdween van het toneel.

Geen woorden voor

Nu, zeven jaar later, ligt Danny er alsnog uit bij de omroep. En dat vindt Johan Derksen, die eerder al voor hem in de bres sprong, een kwalijke zaak. “Ik heb er geen woorden voor, hè?”, reageert hij in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Kijk, die Marijn de Vries heeft in die auto gezeten, die zitten uren samen in die auto en Danny heeft daar een beetje van die mannenverhalen, sterke verhalen, zitten vertellen. Dat meisje heeft zich eraan gestoord. Dat mag. Dan zeg je: ‘Hé, hou jij even je g*ile bek’, en dan ben je er ook klaar mee.”

Wilfred Genee: “Dat heeft ze gezegd.”

‘Wat een tr*t’

Dat verandert niets voor Johan. “Ja oké, dat heeft ze gezegd. Kan ook nog. Maar op het moment dat al die rellen in Nederland van grensoverschrijdend gedrag een hype zijn, denkt zij: daar ga ik even van meeprofiteren, ik maak een flink columnpje in het NRC en nu huilt ze krokodillentranen, want het ontslag van Danny was nooit haar bedoeling geweest.”

Marijn riep vorige week dat het allemaal niet zo uit de hand had hoeven lopen als Danny destijds was gecorrigeerd: “Voor smerige praatjes verdien je een berisping, geen publieke schandpaal. In mijn geval staan de gevolgen voor de dader niet in verhouding tot het vergrijp”

Johan daarover: “Dat had je toch kunnen weten, tr*t?!”

Heel hypocriet

Wilfred vindt dat een beetje ver gaan, maar wel vindt hij de NOS hypocriet. “Het is toch hypocriet? Dat is best hypocriet! Dat de NOS hem er nu uit flikkert!”

Johan: “Hij wordt veroordeeld op een uitspraak in een privégesprek van zeven jaar geleden. Het is te gek voor woorden. Wat is het resultaat? We zijn een heel goede wielerverslaggever kwijt en nu hebben we mevrouw De Vries die er waarschijnlijk misschien wel voor in de plaats komt en alleen maar open deuren intrapt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen vindt dat Marijn de Vries haar mond had moeten houden. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen