Danny Nelissen wil niet reageren op vieze praatjes bij Avondetappe

Danny Nelissen, wielercommentator bij NOS Sport, wil niet reageren op het grensoverschrijdend gedrag dat oud-collega Marijn de Vries heeft ervaren bij De Avondetappe. “Ik ga nu niet reageren.”

Danny Nelissen en Dione de Graaff © NOS

Marijn de Vries heeft vrijdag, vlak voordat de Volkskrant-onthullingen over NOS Sport naar buiten kwamen, een heftige column geplaatst over haar zomer bij de wielertalkshow van de omroep: De Avondetappe. Ze beschrijft hoe ze tijdens talloze autoritten vieze praatjes moest aanhoren van een collega, die maar niet ophield over ‘wijven n**ken’.

Vieze praatjesmaker

Haar mondigheid werd niet gewaardeerd: Marijn werd weliswaar overgeplaatst naar een andere auto, maar haar baantje bij de NOS was min of meer voorbij. En die ‘vieze praatjesmaker’, zoals ze die collega noemt? Die bleef gewoon aan tafel bij het wielerprogramma van Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

De naam van de bewuste collega is niet door Marijn genoemd – het is immers háár verhaal en háár ervaring – maar voor iedereen in het wereldje was direct duidelijk om wie het gaat. Sportjournalist Maarten Kolsloot, die afgelopen vrijdag nog bij Jinek aan tafel zat, noemt nu in het Noordhollands Dagblad zijn naam: wielercommentator Danny Nelissen.

Klacht ingediend

Volgens de krant is er bij de NOS een klacht ingediend tegen Danny wegens grensoverschrijdend gedrag. “Het gaat om ongewenste en seksueel getinte opmerkingen richting zijn toenmalige collega Marijn de Vries. De klacht is al sinds begin 2022 bekend bij de directie van de NOS en sinds 2016 bij leidinggevenden op de sportredactie.”

De vierkoppige hoofdredactie van NOS Sport besloot gisterenavond om op te stappen, maar de algemeen directeur van de NOS, Gerard Timmer, niet. Deze omroepbobo, die eerder BNNVARA-baas was tijdens de hoogtijdagen van De Wereld Draait Door, was volgens de krant echter óók op de hoogte van deze klacht en nam geen maatregelen.

Danny zwijgt

De Limburger heeft naar eigen zeggen het hele weekend geprobeerd weerwoord van Danny Nelissen zelf te krijgen. Hij belde gisterenavond uiteindelijk terug met de mededeling: “Ik ga nu niet reageren.”

Hij wacht naar eigen zeggen op ‘nadere gegevens’. “Als ik alles heb bekeken, dan volgt mijn reactie. Dat kan morgen zijn, volgende week of volgende maand. Ik kies zelf mijn moment.”

Tot slot laat hij zich nog ontvallen: “Er zijn een heleboel mensen die toen niet in die auto hebben gezeten maar afgelopen dagen toch van alles hebben geroepen.”

Fragment

NOS-commentator Maarten Ducrot vindt dat zijn omroep gewoon naam en rugnummers moet noemen, dus ook die van Danny:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen