Tooske Ragas houdt ‘naar smaakje’ over aan Meilandjes-conflict

Tooske Ragas vraagt zich af of je als huishoudster wel werkzaam wil zijn voor de tv-familie Meiland. “Ik heb daar nog wel een beetje een soort van naar smaakje aan overgehouden”, zegt ze.

Tooske Ragas en de Meilandjes © SBS 6

De Meilandjes openen binnenkort hun nieuwe hotelletje aan de kust en daarom zijn ze op zoek naar een huishoudster. Die moet dan elke dag tussen 11.00 en 15.00 uur de kamers schoonmaken. Erica en Martien Meiland hebben een oproep opgenomen en die werd gisterenavond uitgezonden in Shownieuws.

Nadège 2.0

Privé-baas Evert Santegoeds, die bevriend is met de Meilandjes, denkt dat de nood hoog is. Hij zegt in Shownieuws: “Ze missen Nadège. Daar komen ze rond voor uit, want hun pension nadert met rasse schreden zijn voltooiing. Dat gaat dit voorjaar nog open en dan is het toch wel heel erg lekker om weer zo’n huishoudster te hebben à la Nadège.”

Nadège Coffinet was in Frankrijk de huishoudster van de Meilandjes. Kan zij niet emigreren naar Nederland? “Die wordt het zelf niet, want die is ziek en is achtergebleven in Frankrijk, maar ze doen nu een oproep om toch een soort Nadège 2.0 te vinden.”

Evert hoop dat de Meilandjes iemand vinden. “Het is geen topbaan.”

Programmaatje

Collega Bart Ettekoven vindt het een gemiste kans dat er geen programma omheen is bedacht, iets als De Nieuwe Nadège. “Hadden ze hier niet gewoon een heel programmaatje omheen moeten bouwen?”

Tooske Ragas, de presentatrice van dienst, daarop: “Ik neem aan dat dit onderdeel wordt van de nieuwe serie, toch? De zoektocht naar de nieuwe Nadège.”

Bart: “Het kan zijn dat ze die hele sollicitatieprocedure in de nieuwe reeks gaan doen.”

Naar smaakje

Tooske wijst wel op het conflict dat de Meilandjes hebben gehad met Nadège. De tv-familie betekende meer voor de huishoudster dan andersom en dat leidde tot teleurstelling. “Ik dacht wel: wil je Nadège zijn? Ik heb nog wel een beetje een soort van naar smaakje, of ben ik…”

Evert voelt dat niet. “Ja? Nee, zij was hartstikke gelukkig. Hoe zij erop terugkijkt: het was de gelukkige tijd van haar leven denk ik. Nou is ze al niet voor het geluk geboren, maar zij is nog steeds dol op de Meilandjes en ze hoopt nog steeds op een uitnodiging om daar eens te gaan logeren, denk ik, in Noordwijk.”

Betaald in rosé

Tooske hoopt in elk geval dat de Meilandjes goed betalen. “Nou, we gaan het zien. We gaan het vast op tv zien. Wat schuift het? Weten we dat ook? Dat ze dat er niet bij zeggen, is een beetje… Maar goed.”

“Je wordt betaald in rosé, denk ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen