Memphis Depay staat VI te woord, boycot na drie jaar opgeheven

De spelers van het Nederlands elftal heffen na drie jaar de boycot van Vandaag Inside op. De verslaggever van het programma, Noa Vahle, heeft vanmiddag gesproken met Memphis Depay.

Noa Vahle en Memphis Depay © SBS 6

De spelers van het Nederlands elftal stelden drie jaar geleden een boycot in van Vandaag Inside (toen Veronica Inside) vanwege een grapje van Johan Derksen over de controversiële rapper Akwasi. Er wordt gefluisterd dat Memphis Depay een van de initiatoren was van de boycot. Hij werd toen al langere tijd bekritiseerd in VI.

Noa spreekt Memphis

De nieuwe Oranje-bondscoach Ronald Koeman beloofde in januari te werken aan het opheffen van de boycot en dat lijkt hem nu te zijn gelukt. Noa Vahle, de dochter van Linda de Mol die bij VI werkt als verslaggever, heeft vanmiddag een interview gehouden met Memphis, zo is te zien op de website van Vandaag Inside en onderaan dit artikel.

Noa: “Ik vind het leuk om je eindelijk een keer te spreken. Gisterenavond om kwart voor elf kreeg ik een berichtje dat we vandaag welkom waren bij de spelersinterviews. Dat zijn we natuurlijk tweeënhalf jaar niet geweest. Wat is er nou gisteren of vorige week of ik weet niet wanneer gebeurd dat dat nu wel weer kan?”

Streep eronder

Memphis wil er niet te veel woorden aan vuilmaken. “Eigenlijk helemaal niet zoveel. Ik denk dat er gewoon bij de spelers zoiets was van: streep eronder. Wij gaan gewoon door en jullie zijn gewoon weer welkom, maar sowieso: zo’n interview hebben is fijn en als er kritiek is, is dat ook prima.”

Hij vervolgt: “Toentertijd hadden we zoiets van: hier is onze grens. Nu gaan we gewoon weer verder en ik hoop dat dit ook gewoon weer kan. (…) Ja, ik bedoel van: wij hadden toen zoiets van: wij gaan gewoon verder, en nu gaan we nog steeds verder met jullie erbij, dus voor mij is dat prima.”

Verwachting

Noa vraagt zich af of Memphis nu verwacht dat de mannen van VI zich gedeisd houden. “Wat verwacht jij in de toekomst van Vandaag Inside?”

Daarop zegt Memphis: “Ik verwacht niks, ik verwacht niks. Ik kijk sowieso geen tv. Er zijn van mij verwachtingen dat ik hier presteer en daar ben ik al druk genoeg mee bezig. Daar is mijn focus op. Wat jullie willen doen is altijd aan jullie.”

Te veel kritiek?

Noa: “Maar de mate van kritiek was misschien te veel?”

Memphis: “Je gaat… Ja, je krijgt nu een beetje hetzelfde antwoord. Het ging niet echt om kritiek. Er waren andere dingen die een beetje te ver gingen. Wat ik zeg: wij hebben een streep eronder gezet en ik hoop dat iedereen nu gewoon verder kan.”

Noa: “Dan denk ik dat we dit hoofdstuk gaan afsluiten en gewoon door.”

Memphis: “Oké.”

Fragment

Het interview van Noa met Memphis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Memphis Depay en zijn collega's staan VI weer te woord. Mooi nieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen