RTL werkt niet aan wegkapen Vandaag Inside: ‘Dat is heel duidelijk’

RTL werkt op dit moment niet aan het wegkapen van de mannen van Vandaag Inside, wier contract binnenkort afloopt. “Ze zijn er opvallend duidelijk in”, aldus tv-kenner Rob Goossens.

Vandaag Inside © SBS 6

Er is één handeling waarmee RTL zijn commerciële concurrent Talpa eenvoudig op de knieën kan dwingen: het wegkapen van de mannen van Vandaag Inside. Dat programma is dé steunpilaar van vlaggenschip SBS 6 en volgens de voormalig programmadirecteur van die zender, Tina Nijkamp, krijgen de heren zwaar onderbetaald.

Stroeve besprekingen

Je zou verwachten dat John de Mol de portemonnee trekt om de heren koste wat kost in huis te houden, maar er zijn nog steeds geen contracten getekend. “Ze zijn gek als ze ze laten gaan. Zo simpel is het”, aldus Angela de Jong, de opiniediva van het AD, in RTL Boulevard.

Presentatrice Vivienne van den Assem: “Ja, maar Rob, nu begreep ik dat die onderhandelingen toch wel stroef verlopen. Hoe komt dat?”

Kapers op de kust

Dat klopt, zegt tv-kenner Rob Goossens daarop. “Ze liggen toch uit elkaar als het gaat om wat Talpa wil betalen en wat de mannen vinden dat ze waard zijn. Je zou zeggen: dan is er ruimte voor kapers op de kust. Ik begrijp ook dat er best wel wat partijen zijn die zich hebben gemeld, van: kunnen we misschien eens praten?”

De voor de hand liggende optie is RTL, waar de mannen van VI vandaan komen. “We hebben uiteraard aan RTL gevraagd: ‘Zouden jullie misschien interesse hebben?’, maar die zijn opvallend duidelijk. Die zijn níet bezig met de mannen naar RTL te halen. Ze zullen het voor nu met John de Mol moeten doen.”

Streamers

Tina vindt het een reële optie dat de mannen van Vandaag Inside naar een streamingdienst als Netflix of Amazon Prime verhuizen. Daar zit een hoop geld, maar René liet vorige week weten dat hij daar weinig voor voelt.

Geen handige uitspraak van René, want dan blijven er dus weinig opties over en dat is niet goed voor de onderhandelingspositie van de mannen van VI.

Wat zegt Tina?

Tv-kenner Tina Nijkamp vindt het vreemd, schrijft ze op haar analysekanaal. “Ze proberen de mannen niet naar RTL te halen. En dat is wel heel raar. Want waarom zou RTL dat niet willen? Zakelijk gezien zou het heel slim zijn. RTL 7 ligt volledig op z’n gat. VI zou in één keer die zender weer bestaansrecht geven. Het marktaandeel zou verdriedubbelen.”

Ze vervolgt: “Het programma is notabene bij RTL ontstaan en past 1 op 1 bij het profiel van RTL 7. Dit snapt RTL natuurlijk zelf ook. En dus wat is er aan de hand? Hebben ze ten tijde van de fusieplannen een sterke band met John de Mol gekregen en vinden ze het nu te sneu als hij de kurk waarop zijn zender drijft kwijtraakt?”

“Met andere woorden: is er sprake van een herenakkoord?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL de mannen van VI niet wil vanwege hun politieke incorrectheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen