Harm Edens gebasht door VI-tafel met Caroline van der Plas: ‘L*l!’

Harm Edens heeft het gisterenavond flink voor zijn kiezen gekregen in Vandaag Inside, waar Caroline van der Plas te gast was. “Wat een l*l de behanger is dat zeg, die gozer. Kom op man!”

René van der Gijp, Harm Edens en Caroline van der Plas © SBS, RTL

Caroline van der Plas en Harm Edens zijn zo ongeveer elkaars tegenpolen. Het leidde eergisteren tot een botsing in de talkshow van Eva Jinek, waar de twee het totaal niet eens werden met elkaar. De politica riep op een gegeven moment: “Dat is volstrékte onzin wat je nou aan het vertellen bent. Op een dode bodem groeit niks!”

‘Wat een l*l!’

Het was tenenkrommende televisie, vindt René van der Gijp. Hij zat gisterenavond naast Caroline aan tafel bij Vandaag Inside. “Nu zat er weer die Harm Edens. Ook zo’n worstelaar met zijn identiteit”, analyseert hij.

Collega Johan Derksen: “Wat een l*l is dat.”

René: “Wat een l*l de behanger is dat zeg, die gozer. Die heeft de redactie gebeld en gezegd: ‘Caroline, laat die maar even door mij doen! Die is voor mij!’ Maar dan stelt hij zoiets stóms, want hij zit totaal niet in de materie.”

Caroline: “Nee.”

Tik, tik, tik

Het was een enorm zwak optreden van Harm, vindt René. “Dan krijgt hij tik, tik, tik. En dan denk ik: doe nou net of er niks gebeurd is, misschien hebben mensen het nog niet gezien, die schakelen later in. Maar wat doet die l*l? Op het eind ging hij weer! Ik denk: ja, kom op, man.”

Caroline: “Hij heeft er geen klote verstand van.”

‘In z’n reet!’

Johan ergert zich eveneens aan Harm. “Nou René, ik zat gisteren ook te kijken en net als jij zat ik me ontzettend te ergeren aan die gozer. En ik moet wel eens lachen om jou. Als jou een discussie te gek wordt hier aan tafel, dan wil jij nog wel eens uit de hoek komen van: ‘Die moeten ze eens goed in z’n reet n**ken.’ Ik denk: maar dat vindt hij nog lekker ook!”

René gierend: “Ja, dat is bij hem al verschillende keren gebeurd, kan ik jou zeggen!”

Johan: “Zo, nou zijn we weer bij ons eigen programma.”

Caroline: “Hoppatee!”

Harm reageert

Harm is behoorlijk pissig over deze aanval. Hij twittert: “Goh, zie net weer een paar zeer deskundige wetenschappers en andere deskundigen op tv die hetzelfde zeggen als ik… Maar ik schijn er totaal geen verstand van te hebben.”

Hij vervolgt: “Caroline, wanneer gaan we echt in gesprek? Want een paar boerderijen met zwaluwen wegen niet op tegen het gigantische biodiversiteitsverlies. We moeten samen een betere wereld maken. Niet bagatelliseren en diskwalificeren.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen