Sigrid Kaag wel of niet naar Vandaag Inside? ‘Ik zou het niet doen!’

Sigrid Kaag heeft vooralsnog niet gereageerd op de uitnodiging van Vandaag Inside om aan te schuiven in de uitzending van vanavond of vrijdagavond. “Ik zou het niet doen als ik haar was.”

Vandaag Inside en Sigrid Kaag © SBS, Martijn Beekman/RVD

Vandaag Inside heeft politici lange tijd buiten de deur gehouden, maar toen het programma de komst van Mark Rutte aankondigde, konden ze daar niet langer aan vasthouden. Gisteren zat Caroline van der Plas aan tafel en morgen schuift Hugo de Jonge aan. Alle drie conservatieve politici. Waar blijven de lijsttrekkers uit de progressieve hoek?

Angela afgebeld?

Sigrid Kaag heeft een uitnodiging gekregen om vanavond of vrijdagavond langs te komen, maar heeft nog niet ingestemd. Vooralsnog staat Angela de Jong vanavond opgesteld, maar zij werd gisteren afgezegd toen bleek dat Caroline wilde komen. “Ik vind het compleet logisch dat ze haar op mijn plek hebben gezet”, reageert ze in de AD Mediapodcast.

Collega Marcus den Blanken: “Maar had je het ook goed gevonden als bijvoorbeeld Sigrid Kaag daar was gaan zitten?”

Angela: “Dat had ik nog spannender gevonden. Ik zou het d’r niet adviseren. Misschien morgen (vandaag, red.). Wie weet word ik dan afgebeld. Ik begreep dat Sigrid Kaag ook voor deze uitzending is uitgenodigd.”

Collega Dennis Jansen: “En voor vrijdag.”

Popcorn

Angela zou het spannend vinden als Kaag naar VI komt. “Jongens, dan gaan we toch met popcorn voor de buis zitten? Maar zou je het haar aanraden om het te doen?”

Dennis: “Nee, ik niet.”

Angela: “Nee, ik ook niet.”

Marcus: “Ik wel. Nou ja, Derksen is de vijand zeg maar, dus je gaat op de plek van de vijand zitten. Wat hij ook doet: het wordt voor geen van beiden mooi, maar daardoor krijg je toch de sympathie. Dat denk ik.”

Niets te winnen

Angela: “Nee, maar ik denk niet dat zij er gewoon zo heel veel mee te winnen heeft. Want ik denk niet dat er iemand haar daar ziet zitten en dan denkt: oh, ik vind haar wel sympathiek, ze durfde, dus ik ga nu op haar stemmen.”

Het zou ‘awkward’ zijn, vindt Angela. “Ja, dat. Ja, ik zit even een vergelijking te bedenken. Net alsof je Kees van der Staaij op de Gay Pride ziet. Dat zou het ongeveer een beetje worden, denk ik. Ja, sommige dingen moet je gewoon niet doen. En dan moet je zelf ook gewoon weten dat dat niet jouw plek is.”

Felle kritiek

Sigrid Kaag en Vandaag Inside delen regelmatig felle kritiek naar elkaar uit. Ze reageerde vorig jaar na de kaarsrel verheugd op het besluit dat de heren zouden stoppen. Toen het programma toch weer terugkeerde, reageerde ze juist wat geïrriteerd. Rob Goossens riep toen dat ze haar bek moest houden.

Coalitiegenoot Mark Rutte, die maandag langskomt in VI, heeft géén moeite met VI. “Het is gewoon een heel leuk programma toch, volgens mij?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Sigrid Kaag beter wel of niet naar Vandaag Inside kan gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen