Saskia Belleman krijgt pak slaag van Yvonne: ‘Ik kán niet met haar!’

Saskia Belleman wordt van repliek gediend door Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin vindt dat de rechtbankverslaggeefster van De Telegraaf een heel zwak verhaal heeft gehouden bij Jinek.

Yvonne Coldeweijer en Saskia Belleman © YouTube, RTL

De meeste mensen zijn het er wel over eens dat het nogal belachelijk is dat Yvonne Coldeweijer de op aandacht verzotte Rachel Hazes geen ‘gecremeerde kroket’ meer mag noemen. Op Saskia Belleman, de rechtbankverslaggever van De Telegraaf, na dan. Zij maakte vrijdagavond bij Eva Jinek wel héél duidelijk dat ze walgt van juicekanalen.

Juicejournalist

Saskia lijkt het kroketverbod van de rechter wel prima te vinden. Volgens haar is de vrijheid van meningsuiting niet in geding en is men nog steeds vrij om met kroket te schelden. “Alleen niet in deze context, niet op deze manier, niet voor eigen gewin, niet als het niet gaat om een algemene misstand. Dan mag het gewoon niet.”

Nou, dat zijn een hele hoop voorwaarden voor zo’n simpel schimpnaampje. Volgens Saskia heeft Yvonne het allemaal over zichzelf afgeroepen door haar Hazes-juice niet aannemelijk genoeg te maken. “Dat heeft Yvonne Coldeweijer op geen enkele manier gedaan. Zij ziet zichzelf graag als journalist geloof ik, maar dat is ze niet.”

Yvonne slaat terug

Die Yvonne kan maar beter oppassen, sneert Saskia verder nog. “Het kan absoluut gevolgen hebben voor haar businessmodel. Ik denk dat ze zelf dat gevaar nog niet helemaal in ziet, maar dat kan wel degelijk.”

Wat een slap verhaal, reageert Yvonne in een juicevideo. “Saskia Belleman, ik zag jou wel bij Jinek, wat jij daar zegt, dat het hier helemaal niet gaat om vrijheid van meningsuiting, want dat ik gewoon kwetsend ben. Af en toe… kan ik gewoon niet meer met mensen. Dan denk ik echt: waar haal je dit vandaan?”

‘Zó overdreven’

Het gaat allemaal nergens over, vindt Yvonne. “Ook voor mij geldt vrijheid van meningsuiting! En zoals je zelf al een minuutje later zei in dezelfde show: ik heb het recht om iemand te kwetsen en pijn te doen, al vind ik het nógal overdreven dat je om een snack, een snackje, zó beledigd bent! Dan heb je toch ook núl zelfspot, come on!”

Yvonne vindt het nogal zwakjes dat Saskia zo meehuilt met Rachel. “Zij is degene die onder de zonnebank gaat, toch? Want daar gaat het om! Je hebt gewoon net iets te lang onder de zonnebank gelegen, meid. Ben je daar zóóó van gekwetst?! Maar goed, ik mag dus blijkbaar helemaal niets meer zeggen, maar denk maar niet dat ik me daar aan hou.”

Carnavalpak

Het belooft dit jaar overigens een krokante carnavalsviering te worden, want volgens Yvonne treffen mensen al massaal voorbereidingen om als gefrituurde kroket te gaan. “Er zijn carnavalshits gemaakt, ik zie carnavalspakken voorbijkomen, maar ik kan niks meer reposten. Ik krijg dezelfde memes tachtig keer doorgestuurd maar ik kan het niet meer posten.”

Welke naam krijgt Rachel nu van Yvonne? “Ik verzin wel weer een ander woord, I don’t care, ok?”

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen