Nikkie de Jager zorgt voor discussie: ‘Vind jij haar te commercieel?’

Nikkie de Jager zorgt voor discussie met haar verschijning op de cover van de Midden-Oosten-editie van tijdschrift Cosmopolitan. “In die landen worden transgenders opgehangen!”

Anouk Smulders, Nikkie de Jager en Ronald Molendijk © Shownieuws

Het is de eerste keer dat een transvrouw op de cover staat van de Cosmopolitan in het Midden-Oosten en daar is Nikkie de Jager zelf ontzettend trots op. Ze promoot in het blad onder meer haar eigen make-uplijn. Twijfelachtig, vindt Ronald Molendijk het. Hij raakte er gisterenavond in Shownieuws over in discussie met collega Anouk Smulders.

Ronald kritisch

Ronald is kritisch. “Heb je het interview ook gelezen? En staat er ook in dat zij, als ik het goed uitspreek, een transvrouw is?”

Anouk: “Nee, maar deze vrouw heeft 15 miljoen volgers.”

Ronald: “Maar niet in elk land waar dit blad uitkomt is vrije toegang tot internet.”

Anouk: “Dat ben ik met je eens, maar hoe zij haar make-upmerk in Dubai heeft neergezet, daar heeft ze ontzettend veel reacties op gekregen. Dat is een heel grote regio waar heel veel geld wordt besteed aan make-up, accessoires, mode. Ze heeft een kantoor ook daar. Ik snap dit heel goed in combinatie met een PR waarmee je je make-upmerk neerzet. Ik snap wat jij bedoelt…”

Aan de galg

Huh? Waar hebben die twee het nou precies over? Weten ze wel dat de kijkers niet bij de repetities waren? Presentatrice Dyantha Brooks: “Maar wat bedoelt Ronald? Want even voor de mensen die niet tussen de regels door kunnen lezen…”

Ronald: “Ja, wat bedoel ik eigenlijk?”

Anouk: “Nou, dat jij vindt dat zij op deze manier niet op een cover zou kunnen, omdat de landen waar dit wordt uitgebracht dit natuurlijk totaal niet toelaten.”

Ronald: “In de landen waar deze make-uplijn dus wordt gelanceerd, word je normaal gesproken opgehangen als je zeg maar dit hebt gedaan wat zij heeft gedaan. Als je daar alleen al zegt dat je transgender bent of alleen al zegt dat je homoseksueel bent, dan loop je het gevaar om opgehangen te worden.”

‘Te commercieel?’

Anouk: “Vind jij dan dat ze dit niet moet doen?”

Ronald: “Nou, je zou wel daar vraagtekens bij zetten of je dit kunt doen zonder dat je daar ook een beetje het activistische deel aan vastkoppelt.”

Dyantha: “Vind jij het te commercieel?”

Ronald: “Nou, commercieel maakt me niet uit, want wij sturen ook allemaal een factuur omdat we hier zitten, dus dat boeit me niet zo.”

Anouk: “Je kunt toch ook van een andere kant bekijken dat zij juist dit doet om dat bespreekbaar of zichtbaar te maken.”

‘Ze moet niks!’

Ronald: “Ja, maar dat is mijn vraag. Staat in het interview ook duidelijk aangegeven van: ‘Ik ben Nikkie de Jager en dit is mijn achtergrond en daarom ga ik juist naar voren.’’

Anouk: “Nee, want dit heeft in principe niks… Ze hoeft dat niet altijd zomaar te bemoeien. Zij mag toch ook als een zakenvrouw en een eigenaar van cosmeticamerk…”

Ronald: “Het is gewoon een vraag waarvan ik denk: moet je die regimes daar ook gewoon maar…”

Anouk: “Ik hou er heel erg van om het positief te benaderen.”

Cosmopolitan

De cover van Cosmopolitan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Nikkie de Jager op de Cosmopolitan in het Midden-Oosten. Terecht dat ze meewerkte?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen