Bridget Maasland botst met Yvonne: ‘Ik ben géén haatzaaier!’

Bridget Maasland komt opnieuw in aanvaring met Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin vindt dat de Boulevard-blondine ietwat hypocriet is met haar oproep voor verdraagzaamheid.

Yvonne Coldeweijer en Bridget Maasland © RTL, Instagram

Na hun gedoetje van vorige maand komen Bridget Maasland en Yvonne Coldeweijer opnieuw in aanvaring met elkaar. De juicekoningin ergert zich eraan dat Bridget bij een Instagram-fotootje met transgendervrouw Nikkie de Jager schrijft dat ze het ‘ongelofelijk’ vindt dat de queergemeenschap nog steeds kampt met intolerantie.

Duivelse Bridget

Het is belachelijk, vindt Bridget. Ze zegt: “Ongelofelijk dat er anno 2023 nog zoveel onwetendheid is en dat er haat, vanuit angst, wordt gezaaid als je niet tot de norm behoort. De norm die ons door de maatschappij wordt opgelegd.”

Juist Bridget bleek in 2014 echter een van de meest onverdraagzame BN’ers, toen ze op televisie een zéér pijnlijke grap maakte over de bekende transgendervrouw Kelly van der Veer. Ze noemde haar ‘een man’ en zelfs in reactie op die grap bleef Bridget evil: “Serieus, ze was toch een man? Het is venijnig, want iedereen weet dat ze een vroeger een man was.”

Hypocriet

Yvonne vindt het hypocriet dat Bridget het nu ‘ongelofelijk’ noemt dat er nog altijd zoveel haat wordt gezaaid over de queergemeenschap. “Huh? Je hebt zelf jaren geleden een opmerking gemaakt over Kelly van de Veer en haar een man genoemd en keihard gelachen. Daar heb je laatst sorry voor gezegd en dat is netjes.”

Ze vervolgt: “Maar waar gebruik je deze selfie met Nikkie nu precies voor? Het is niet echt ‘ongelofelijk’ als je het zelf ook deed, toch? 😂”

Minderheid

Bridget gaat in de nieuwe docu over Kelly door het stof en wordt dan opeens emotioneel: “Ik denk dat het me zelf raakt, omdat ik ook onder een minderheid val. Ik ben een vrouw en helaas wordt er nog steeds met vrouwen ontzettend seksistisch omgegaan.”

Yvonne is verbijsterd: “🤣🤣🤣 Whut? How can I make this about me.”

Kelly repost die story van Yvonne en schrijft: “Yvonne, 🫶.” En: “Forgive, yes. Forget, never.”

Yvonne: “Kel vindt het zelf ook een beetie hypocriet zo te zien.”

Bridget reageert

Bridget reageert op het verwijt van Yvonne: “Yvonne, in 2014 heb ik een ondoordachte grap gemaakt. Daar heb ik lang voor de docu mijn excuses voor aangeboden. Dat was ook de reden waarom ik voor de docu werd gevraagd. Aangezien nog nooit iemand later inzicht heeft gekregen en daarvoor alsnog zijn excuses heeft aangeboden.”

Ze vervolgt: “Een foute grap staat niet gelijk aan haatzaaien en bewust iemand krenken. Daarbij praat ik over anno 2023 en niet over 2014.”

Yvonne tot slot: “Je bent toch helemaal niet een minderheid Bridg. 😂 Zelfs als ex van André ben je geen minderheid. 🤣🤣🤣”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen