Frans Klein zette zich persoonlijk in voor terugkeer Ranking the Stars

NPO-baas Frans Klein heeft zich hoogstpersoonlijk ingezet voor de terugkeer van Ranking the Stars, het programma van zijn goede vriend Paul de Leeuw. “Het stond zelfs al in het schema.”

Frans Klein en Ranking the Stars © NPO, BNNVARA

Na maandenlang geroepen te hebben dat Ranking the Stars weer terugkeert bij de publieke omroep, kwam Paul de Leeuw een paar weken geleden van een koude kermis thuis. BNNVARA maakte namelijk bekend helemaal geen interesse te hebben en liet koeltjes weten dat het Paul ‘vrij staat om het programma voor een andere omroep te gaan maken’.

Paul en Frans

Nu blijkt dat Paul de terugkeer van zijn oppervlakkige BN’er-show al onderling bekokstoofd had met zijn goede vriend Frans Klein, de televisiebaas van de NPO die vanwege Matthijs-gate tijdelijk is teruggetreden.

Volgens het VPRO-programma Argos hebben Paul en Frans eigenhandig afspraken gemaakt hierover. “Het stond zelfs al in het uitzendschema van de NPO vóórdat BNNVARA hierbij werd betrokken. Vervolgens werd het programma door de huidige BNNVARA-directie teruggetrokken”, zegt presentator Eric Arends.

BNNVARA bevestigt

BNNVARA bevestigt deze gang van zaken. “Die lezing klopt”, aldus de omroep, die aangeeft dat er in de zomer alleen een ‘verkennend gesprek’ heeft plaatsgevonden met producent MediaLane. “Daar is echter geen vervolg aan gegeven, aan dat verkennende gesprek.”

En toen? “Vervolgens heeft de producent buiten ons om contact gehad met de NPO en is het programma door de NPO rechtstreeks bij de producent besteld”, aldus de persvoorlichter. “BNNVARA heeft dit teruggetrokken, omdat de opzet qua thema’s en BN’ers niet voldeed aan onze wensen.”

Zonder overleg

De NPO mag rechtstreeks praten met buitenproducenten, maar heeft wel een uitzendende omroep nodig. En als BNNVARA niet wil? “Dan gaat de NPO naar een andere omroep op zoek, van: ‘Zouden jullie dit programma willen maken?’”, legt mediadirecteur Bart Barnas van AvroTros uit in dezelfde uitzending van Argos.

BNNVARA gaf om die reden ook aan dat het Paul vrij staat om Ranking met een andere omroep te gaan maken. Hij staat dan ook niet onder contract bij de omroep. Bart: “Als geen enkele omroep dat wil maken, dan zou het eventueel ook bij een taakomroep als de NTR terecht kunnen komen.”

Ontluisterend

Ron Vergouwen, mediakenner van Omroep MAX, vindt het bespottelijk. Hij noemt het op Twitter ‘ontluisterend’. “Paul de Leeuw en Frans Klein maakten met z’n tweeën de deal dat Ranking the Stars terug zou komen en het werd alvast gewoon in de schema’s gezet. Pauls omroep BNNVARA wist nog van niets!”

Richard Otto, uitgever van mediasite Spreekbuis, daarop: “Geen onbekend verhaal. Frans kreeg filmproducenten over de vloer en bepaalde bij welke omroep dit moest komen inclusief budget.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frans Klein zet zich met hartstocht in voor terugkeer Ranking the Stars. Bewijs dat de NPO op de schop moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen