‘Paul de Leeuw na schandaal niet terug met Ranking the Stars’

Het ligt er dik bovenop dat Paul de Leeuw vanwege het schandaal rond De Wereld Draait Door tóch niet terug kan komen met zijn tv-kindje Ranking the Stars. Dat stelt oud-SBS-baas Tina Nijkamp.

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Paul de Leeuw is al maanden druk om zijn tv-kindje Ranking the Stars weer terug te halen van RTL naar BNNVARA, maar dat lijkt nu op losse schroeven te staan. De omroep ligt zwaar onder vuur vanwege grensoverschrijdend gedrag bij talloze oud-medewerkers van De Wereld Draait Door. Een programma vol pesterijtjes past daar niet lekker bij.

Ranking on hold?

Het is volgens Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, waarschijnlijk dat Ranking the Stars even on hold wordt gezet. “Ik denk dat BNNVARA het programma Ranking the Stars zomaar zou kunnen afbestellen”, zegt ze op haar populaire kijkcijferjuicekanaal. “Zou me niet verbazen.”

Hoezo dan? “In het programma maken vooral de presentator, en soms ook de kandidaten, vooral grappen over en ten koste van anderen, en wellicht vindt BNNVARA dat toch niet in de huidige tijdsgeest passen.”

Te veel negativiteit

Het schuurt volgens Tina een beetje. “Gezien het DWDD-schandaal en de bekentenis van Paul in Boerderij Van Dorst over zijn werkwijze achter de schermen. Wellicht toch een programma met veel te veel negativiteit.”

Paul bekende in Boerderij Van Dorst dat hij ook wel eens grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond achter de schermen van tv-programma’s. Volgens de presentator zijn zijn opvliegingen wel minder geworden met de jaren.

Bos bloemen

Astrid Joosten, die goed bevriend is met Paul, stelt overigens dat het wangedrag van Paul niet te vergelijken is met dat van Matthijs van Nieuwkerk.

Zij zei deze week in Op1: “Bij Paul is het zo – die ken ik heel goed – dat hij ook wel in staat is om in de spiegel te kijken en zijn excuses aan te bieden en met een grote bos bloemen aan te komen zetten. Dat maakt veel uit.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat BNNVARA beter kan afzien van Ranking the Stars?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen