BNNVARA wil Ranking the Stars niet: ‘Paul de Leeuw vrij om te gaan’

BNNVARA ziet het inderdaad niet zitten om een nieuwe serie van Ranking the Stars te gaan maken, zoals tv-kenner Tina Nijkamp al voorspelde. “Paul de Leeuw is vrij om het elders te doen.”

Fajah Lourens © Ranking the Stars

Paul de Leeuw heeft met enthousiasme een nieuwe serie van Ranking the Stars aangekondigd. Het programma zou dan weer terugverhuizen van RTL naar BNNVARA, maar wat blijkt? Die publieke omroep wil het helemaal niet meer hebben. Tv-kenner Tina Nijkamp voorspelde dat al, omdat het ongevoelig zou zijn na het DWDD-schandaal.

BNNVARA wil niet

BNNVARA wil Ranking niet meer. “Voor de duidelijkheid: ook niet met een andere presentator dan Paul de Leeuw”, aldus de omroep. “De afgelopen maanden is uitvoerig onderzocht of een nieuwe serie Ranking kon worden gemaakt, maar dan in een andere opzet, die aansluit bij de thema’s die BNNVARA belangrijk vindt.”

Een Ranking the Stars maken met maatschappelijk relevante thema’s klinkt al onzinnig en dat is ook zo gebleken. “Uiteindelijk zijn we daar inhoudelijk niet uitgekomen.”

Paul mag weg

Paul staat niet onder contract bij BNNVARA en de omroep laat dan ook enigszins koeltjes weten dat het Paul ‘vrij staat om het programma voor een andere omroep te gaan maken’.

Producent Medialane, dat overigens nauwe banden heeft met Matthijs van Nieuwkerk, is teleurgesteld. “Het bedrijf kan niet zeggen of er nu een andere omroep wordt gezocht die interesse heeft”, aldus de omroep.

Arno en Evert

Van twee BN’ers was al bekend dat ze mee zouden doen aan de nieuwe serie: Arno Kantelberg en Evert Santegoeds. RTL Boulevard-presentatrice Bridget Maasland weigerde, omdat ze het programma niet meer bij deze tijd vindt passen.

Paul stopte bij RTL met de presentatie van Ranking the Stars, omdat de zendergroep weigerde om het programma te promoveren van RTL 5 naar RTL 4. Daarop nam Eddy Zoëy de presentatie over, zonder succes.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BNNVARA zegt dat Paul de Leeuw het ergens anders mag gaan maken. Koud?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen