Sylvana Simons schrikt heel erg van Beau: ‘Dit is gewoon racisme’

Sylvana Simons vindt dat de talkshow ‘Beau’ donderdagavond een podium heeft geboden aan racisme. “Ik ben er eerlijk gezegd nog van aan het bijkomen”, aldus de politiek leider van BIJ1.

Beau van Erven Dorens en Sylvana Simons © RTL

Beau van Erven Dorens blikte donderdagavond in zijn talkshow vooruit op de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK Voetbal in Qatar. De presentator schakelde daarvoor met Pim Sedee, verslaggever van De Telegraaf. Het verbaasde Pim dat er zo enorm veel Argentijnen naar de oliestaat waren afgereisd.

‘Heb je wel zoveel?!’

Die hoge opkomst besprak Pim ter plekke onder anderen met Diego Vain, een Argentijnse journalist. Even later sprak hij ook nog met een Argentijnse supporter, die vertelde dat hij zo’n 10.000 euro had uitgegeven om bij het WK aanwezig te zijn. “Heb je wel zoveel geld?”, vroeg Pim zich verbaasd af.

Normaal gesproken niet, gaf de supporter toe. “Ik heb er jaren en jaren voor gespaard en hard voor gewerkt. Ik heb bij veel mensen moeten smeken om geld.”

Sylvana is pissig

Sylvana Simons, leider van de politiek partij BIJ1, vindt dit zwaar misplaatst. Ze heeft er gisterenavond, drie dagen na de uitzending van Beau, een bericht over geplaatst op Twitter.

Haar kritiek klinkt als volgt: “Ben eerlijk gezegd nog aan het bijkomen van het racisme van Beau’s razende voetbalreporter, die het deze week nodig vond aan Argentijnen te vragen ‘where they get the money‘ om op het WK aanwezig te zijn en het Argentijnse supportersdorp een ‘Argentinian ghetto‘ te noemen. TF.”

Pim reageert

Pim reageert vanochtend op de kritiek van Sylvana “Voor fans uit alle landen van de wereld is WK duur. Of ze nou uit Nederland, Japan, Australië, Marokko, Argentinië, Brazilië of Mexico komen. Dat jij hier iets racistisch in ziet zegt vooral heel veel over jouw argwaan. Jammer, ook omdat je weet hoe ik werk en dan toch provoceert.”

Hij besluit: “En volgende keer misschien gewoon de reportage oprecht bekijken zonder vooroordelen – een positief verhaal over voetbalpassie van Zuid-Amerikanen. #tip”

Tweet

De tweet van Sylvana met daaronder een pittige discussie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen