‘Ranking the Stars wél bij SBS, Joling & Derksen over de Vloer níet’

Evert Santegoeds kan zich goed voortellen dat Ranking the Stars naar SBS 6 verhuist, maar Joling & Derksen over de Vloer? Dát ziet hij niet gebeuren. “Er is bovendien één probleempje.”

Frans Klein en Ranking the Stars © NPO, BNNVARA

Er gaat een schokgolf door het Mediapark nu dé grote baas van de publieke omroep, Frans Klein, de overstap heeft gemaakt naar Talpa. Welke sterren gooit hij op straat bij SBS 6? Is het Wendy van Dijk? Dennis van der Geest? En wie neemt hij juist mee naar de commerciëlen? Misschien Paul de Leeuw, Matthijs van Nieuwkerk?

Paul naar SBS 6?

Eigenlijk wilden Frans en Paul begin dit jaar de tv-show Ranking the Stars terugbrengen bij de publieke omroep, maar daar stak BNNVARA een stokje voor. En ondertussen roept Gerard Joling dat hij wel een vervolg op Joling & Gordon over de Vloer zou willen maken, maar dan met Johan Derksen op de plek van Gordon.

Shownieuws-ster Evert Santegoeds ziet een transfer van Paul wel gebeuren, zegt hij in Strikt Privé. “Het verhaal gaat over Paul… Althans, een hoofdredacteur van Vrij Nederland die heeft het verhaal… Die bemoeit zich er ook al mee, die zit ook al in mijn wijk. Die begint nu ook al te speculeren wat er allemaal gaat gebeuren nu Frans Klein de nieuwe baas wordt van Talpa.”

Evert doet mee

Evert denkt dat Frans sterren mee gaat nemen. “Ja, die is goed bevriend met Matthijs van Nieuwkerk, maar dat niet alleen. Ook met Paul de Leeuw! En hij en Paul de Leeuw hadden er bijna voor gezorgd dat er dit voorjaar weer een nieuwe serie van Ranking the Stars op tv zou komen en wie hadden ze daarvoor al vastgelegd voor het eerst?”

Nou, Evert dus. “Ja, dat was ik! Ik had me er eigenlijk wel op verheugd, maar toen ging het helemaal niet door, omdat BNNVARA het niet wilde, maar ik kan me voorstellen dat als hij het een leuk format vindt, dat het prima zou passen op SBS 6. Ze hebben mijn nummer, dus wie weet. Paul zie ik eigenlijk best bij SBS 6 aan het werk gaan.”

‘Waarom niet?’

De komst van Paul naar SBS 6 sluit Evert nadrukkelijk niet uit. “Waarom ook niet? Het is eigenlijk al meer een programma voor de commerciëlen dan voor de publieke omroep, vind ik.”

En Joling & Derksen over de Vloer dan? “Nee, niet echt. En er is nog een probleempje: Geer zit bij RTL en Johan nogal bij SBS, dus dat is hetzelfde probleem waardoor er een einde kwam aan de samenwerking met Goor.”

Geer en Goor

Een reünie van Geer en Goor bij RTL 4 ziet Evert ook niet gebeuren. “Nee. Het is vaker ruzie geweest en het is vaker goed gekomen. Als de geldbuidel genoeg gevuld is, dan zie ik Gerard ook wel in staat om weer overstag te gaan, maar hij heeft mij persoonlijk vaak genoeg verzekerd dat hij nóóit, maar dan ook nóóit meer met Gordon gaat samenwerken.”

“Het zou mij verbazen, maar nogmaals: de wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen