Angela de Jong waarschuwt Rob Kemps: ‘Kijkcijfers gaan zakken!’

Angela de Jong denkt dat Rob Kemps serieus rekening moet houden met dalende kijkcijfers. Ze verwacht dat Ik Hou Van Holland vanavond nóg minder kijkers gaat trekken dan vorige week.

Rob Kemps en Angela de Jong © RTL, NPO

De invalbeurt van Rob Kemps bij Ik Hou Van Holland is vooralsnog geen succes. De eerste aflevering van de SBS 6-show zónder Linda de Mol als presentatrice was vorige week een grote kijkcijfermislukking. Met slechts 606 duizend kijkers noteerde hij de laagste score in de 15-jarige geschiedenis van het programma.

‘Kijkcijfers zakken!’

AD-opiniediva Angela de Jong vreest dat Rob rekening moet houden met nóg lagere kijkcijfers. “Er hebben nu denk ik heel veel mensen naar Rob Kemps gekeken omdat ze even wilden zien hoe hij het deed als Linda, maar ik vrees dat hij met de tweede aflevering ónder die 600 duizend duikt”, zegt ze in de AD Mediapodcast.

De mensen hebben het nu wel gezien, denkt Angela. “Ik heb het nu gezien en ook de hele avond weer die vreselijke Leo Alkemade aan het werk moeten zien. Die is gewoon totaal niet grappig. Echt verschrikkelijk en hij doet ook in te veel programma’s van SBS 6 precies hetzelfde niet-grappige kunstje.”

‘Het is zielloos!’

Haar AD-collega Marcus den Blanken is ook niet onder de indruk. “Ik zie in Rob Kemps nog niet de beste presentator ooit, maar ik vind wel dat je het niet kan vergelijken met Linda de Mol. Het is bijna onmogelijk om het perfect te doen. Hij vult het op z’n eigen manier in. Het is voor mij heel erg wennen, maar volgens mij moet hij er ook nog heel erg inkomen.”

Angela: “Laten we beginnen met het positieve. Hij heeft duidelijk geleerd van The Wheel, want hij schreeuwt niet meer. Hij bleef heel rustig en was eigenlijk heel keurig, maar daardoor was het ook allemaal wel een beetje zielloos.”

‘Dit werkt niet’

Dit werkt gewoon niet, vindt Angela. “Ik snap best dat het heel moeilijk voor hem is, maar ik blijf me echt afvragen waarom Rob Kemps in zo’n mal van een groot showprogramma geduwd moet worden. We hebben bij The Wheel gezien dat hij daar niet meteen enorm voor geschikt is.”

Ze vervolgt: “Hij is een feestzanger, kan de massa meekrijgen, maar zijn echte kracht ligt bij een programma als Chansons en ik snap niet dat ze dat bij SBS niet onderkennen.”

Allergrootste talent

Han Peekel, een grote tv-presentator van vroeger, vindt Rob juist wél een groot talent. Hij zegt in de Weekend: “Het allergrootste talent op dit moment is Rob Kemps. Naar mijn gevoel is hij de gedroomde tv-man voor de komende decennia. Naar mijn inschatting heeft hij de bagage om datgene te maken wat tv zo mooi maakt.”

Nou, niet in het geval van Ik Hou Van Holland dus, vindt Angela. Zij vindt dat SBS 6 maar beter helemaal de stekker uit die show kan trekken. “Ik Hou Van Holland loopt al drie seizoenen op z’n laatste benen. Laat gaan!”

Fragment

Rob in Ik Hou Van Holland:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Rob Kemps overschat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen