Nick & Simon kijken elkaar opeens continu aan: ‘Dit is een façade’

Nick & Simon hebben voor het eerst sinds hun veelbesproken Jinek-optreden weer een interview gegeven. Ze waren gisteren te zien in RTL Boulevard en keken er elkaar cóntinu aan.

Nick & Simon © RTL Boulevard

Het optreden van Nick & Simon in de talkshow van Eva Jinek heeft flink wat losgemaakt. Ze lieten zich uitgebreid ondervragen over hun naderende breuk en de lichaamstaal van beide heren verklapten alles: er speelt veel meer dan ze naar de buitenwereld communiceren. Vooral de blikken van Nick Schilder (links op de foto) waren dodelijk.

Grote façade

Nick & Simon hebben voor het eerst sinds dat veelbesproken talkshowoptreden weer een interview gegeven. Ze zaten gisteren met een kort vraaggesprekje in RTL Boulevard. Heel veel boeiends zat daar niet in; Nick grapte dat hij zijn wenkbrauwen laat epileren om een vriendelijkere blik te krijgen en Simon riep dat ze toch écht geen ruzie hebben.

Opvallend is dat Nick & Simon elkaar echt cóntinu aankeken en daarbij ook vertederend naar elkaar glimlachten. Verslaggever Aran Bade was degene die de heren interviewde en stelt dat het één grote façade is.

Gespannen gesprek

Het interview met Nick & Simon was niet afgesproken. “Nee, het was niet gepland. Ze waren bij de pop-up store van The Streamers en daar kwamen ze ineens los van elkaar aan. Toen zeiden we: ‘Laten we elkaar toch even spreken.’ Dat wilden ze uiteindelijk wel. Het was een zakelijk en toch wel gespannen gesprek.”

Ze spelen hun act uitstekend, zegt Aran. “Je ziet, zodra je ze weer naast elkaar zet, dat het weer de Nick & Simon zijn die we al jaren kennen. Professioneel in het geven van antwoorden, ook heel authentiek, maar daarachter zie je toch wel echt dat het op vriendschappelijke wijze niet meer goed gaat en dat ze gewoon niet meer samen door één deur gaan.”

Naïviteit

Luuk Ikink vindt de heren dit keer eigenlijk wel geloofwaardig overkomen. “Heb je dat nog steeds? Naïviteit is my middle name, maar als ik ze zie, denk ik: ik geloof ze gewoon wel.”

Collega Bridget Maasland: “Ik geloof ze ook.”

Aran: “Ja, de boodschap is goed verpakt. Ze kunnen het gewoon heel goed en dat beheersen ze gewoon, net als dat ze kunnen zingen op het podium. Ze zijn gewoon heel professioneel in media-optredens. Het kan best zijn dat je daarnaast niet meer vriendschappelijk doorgaat. Ik denk dat ze die tour tot eind april echt zien als het uitzingen van dit huwelijk.”

Fragment

Nick & Simon in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen