Albert Verlinde reageert op botsing met Jort Kelder: ‘Erg makkelijk’

Albert Verlinde vindt de manier waarop Jort Kelder hem aanviel in de talkshow Op1 behoorlijk flauw. Hij werd er tijdens de uitzending flink door overvallen. “Ik dacht: o ja, zó ging dat.”

Jort Kelder en Albert Verlinde © Op1

De wijzende vinger die Albert Verlinde een paar weken geleden in Op1 uitstak naar gemeenten die niet genoeg doen aan de opvang van vluchtelingen, kreeg hij als een boemerang in zijn gezicht terug. Albert is namelijk raadslid in Vught, maar had geen cijfers paraat over hoeveel niet-Oekraïense vluchtelingen zijn gemeente dan zélf opvangt.

Jort kielhaalt Albert

Presentator Jort Kelder ondervroeg hem er streng over. “Ik hoor geen aantallen, Albert”, zei hij. “Hoeveel van die categorie nemen jullie in dat prachtige villadorp op?”

Albert kwam er niet heel sterk uit. Wél een grote mond hebben over andere gemeenten die niet genoeg doen, maar zelf niet eens weten of er in zijn eigen Vught überhaupt niet-Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. “Dat weet ik niet. Dat kan ik niet zeggen. Nee, dat kan ik niet zeggen.”

‘O ja, zó ging dat!’

Hoe blikt Albert terug op die pittige tv-confrontatie met Jort? “Ik dacht: o ja, zó ging dat, haha! Het is zijn rol een beetje en ik ken Jort al zo lang. Ik vind het ook een beetje plagerij, makkelijke plagerij. Daar ben ik niet zo gevoelig voor. Het is een spelletje, denk ik dan altijd maar”, reageert hij in de Weekend.

Albert haalt er zijn schouders voor op. “Misschien is dat wel een tip voor iedereen, want tegenwoordig is men zó bloedserieus, de charme van het begin is ervan af. Iedereen gaat maar tegen elkaar tekeer, het is alleen maar ruziemaken: die zegt dit en die zegt dat. Jongens, kom op! Heb het een beetje leuk met elkaar.”

‘Jongens, rustig even’

Steeds vaker mist Albert zijn begintijd op televisie, waarin er van al die heftige reacties nog geen sprake was. “We namen het allemaal niet zo serieus als dat iedereen dat nu doet.”

Hij besluit: “Af en toe was er eens iemand boos, maar dan praatte je het uit en ging je weer door. Tegenwoordig springt iedereen er bovenop, ook social media. Jongens, het is maar showbizz, rustig.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen