Johan Derksen geeft Angela de Jong trap na: ‘Typisch een vrouw’

Johan Derksen geeft Angela de Jong een trap na na hun veelbesproken televisieruzie aan tafel bij Vandaag Inside. Hij vindt haar typisch een vrouw. “Ze lullen gewoon door en luisteren niet.”

Angela de Jong en Johan Derksen © SBS 6

Het zit Johan Derksen nog steeds niet lekker dat Angela de Jong hem in de dinsdagaflevering van Vandaag Inside alle hoeken van de studio heeft laten zien. Hij vindt haar te kritisch over John de Mol, zij vindt hem een Talpa-trekpop. “Johan, je bonus nog gekregen mag ik aannemen?”, vroeg Wilfred Genee hem gisteren op the day after.

Flinke trap na

Johan lijkt er niet gelukkig mee dat het leeuwendeel van zijn eigen kijkers in team-Angela zit. Hij begint nu wéér wanhopig tegen de opiniediva van het AD aan te schoppen. “Ja, kijk, ik wil er niet op terugkomen, maar even dan. Kijk, ik heb niets tegen Angela, maar Angela is zó in zichzelf gaan geloven.”

Zijn collega Wilfred lacherig: “Daar hebben we allemaal een beetje last van. Hahaha.”

Johan: “Nou, wil je mij daar niet bij betrekken?”

Wilfred: “Nou sorry, maar daar doe jij ook aan mee.”

Zwakke columnist

Johan vindt Angela een zwakke columnist omdat ze af en toe een kritisch stuk over zijn idool John de Mol schrijft. “Die is zo in zichzelf gaan geloven dat ze denkt dat alles wat ze opschrijft klopt, maar ze heeft hele vileine dingen geschreven die feitelijk onjuist waren. Dat is de zwakte van een columnist.”

René van der Gijp vindt Johan hypocriet omdat hij zelf ook jarenlang keiharde columns heeft geschreven. Daarover zegt Johan: “René zei het gisteren nog: ik heb waanzinnig harde columns geschreven, maar ik zorgde altijd dat de feiten klopten. Ik ben in veertig jaar nog nooit bij een rechtszaak betrokken geweest.”

‘Typisch een vrouw’

Angela is volgens Johan typisch een vrouw. “Het is een vrouw. Ik ben drie keer getrouwd geweest, ik weet dat. Je komt met argumenten, maar ze lullen gewoon door en ze horen niet.”

René zit echter in team-Angela. “Weet je, maar je kan ook niet ontkennen dat zeg maar de afgelopen twee jaar bij die hele familie [De Mol] wel het en een ander gebeurd is natuurlijk. Dat is niet normaal natuurlijk. Eerst kwam die Voice-zaak, toen kwam die zus die erbij betrokken is door die Jeroen Rietbergen, toen kwam die zoon er nog achteraan.”

“Dat je daardoor dan wat meer besproken wordt en er wat meer over je geschreven wordt, dat is helemaal niet zo raar.”

Minister steunt Angela

Minister Dilan Yesilgöz was gisteren de hoofdgast van VI en zit ook in team-Angela. “Ja, ik vind haar heel leuk. Ik vond dat ze hier ook goed weerwoord gaf.”

Johan getergd: “Ja, maar dat weerwoord klopte niet.”

Dilan: “Ik heb het echt gezien en dat is allemaal geweest, maar ik hou wel van mensen – en daarom vind ik het ook leuk hier – die zeggen wat ze vinden. Dat mag zij ook.”

Johan: “Luister, ik heb ook niets tegen Angela en ik lees ook haar columnpje, maar goed: ik ben hoofdredacteur geweest vroeger en als ik hoofdredacteur van het AD was, dan had ik ingegrepen.”

Als Wilfred de riedel van Johan afkapt, reageert hij boos. René gierend: “Hij is boos nog steeds. Hahahaha.”

Medelijden

Mediajournalist Mark Koster heeft medelijden met Johan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johan Derksen vrouwen stiekem als minderwaardig ziet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen