Fleur Agema: ‘Jort Kelder nieuwe sugardaddy Soumaya Sahla?’

Fleur Agema, de nummer twee van de PVV, sluit niet uit dat Jort Kelder de ‘nieuwe sugardaddy’ is van oud-terroriste Soumaya Sahla. “In de voetsporen van Frits Bolkestein!”

Fleur Agema en Jort Kelder © RTL, NPO

Jort Kelder is hand in hand gespot met Soumaya Sahla bij een boekpresentatie in Amsterdam. De presentator van Op1 ontkent een liefdesrelatie, maar bevestigt wel dat ze innig bevriend zijn. De ex-terroriste is momenteel in het nieuws omdat ze door de VVD is geroyeerd. Ze zou geld hebben ontfutseld van partijprominent Frits Bolkestein.

Jort als sugardaddy?

PVV’s nummer twee Fleur Agema is verbijsterd over dit nieuws. Ze vindt het bovendien stuitend dat Jort de bezwaren van Geert Wilders tegen zijn vermoedelijke nieuwe liefje opzij schuift. “Wilders wil goedkoop scoren?!? Ze wilde hem vermoorden! Of ben je na Bolkestein Soumaya’s nieuwe sugardaddy?”, schrijft ze op X.

Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, vindt het hoogst verdacht. Hij zegt hij in de podcast Nare Jongens: “Laten we eerlijk zijn: jij gaat niet met een vreemde vrouw waarmee je niks hebt hand in hand naar binnen, behalve misschien met je moeder en dan is het meer dat ze haar hand in jouw arm steekt.”

‘Nieuwe scharrel’

Soumaya zat twee weken geleden nog in de radioshow van Jort. “Bij de NPO heeft dus iemand als hoofdgast in zijn radioprogramma op NPO Radio 1 zijn eigen scharrel, zonder de disclaimer: ‘U kent Soumaya Sahla als mijn scharrel vanaf nu.’ En dat was die uitzending waar hij totaal niet ingang op haar terroristische verleden”, aldus Jan.

Dat was een ‘witwasinterview’, vervolgt hij. “Waarvan we nu weten dat hij het in elk geval vanaf toen, of misschien al daarvoor, met haar doet. Of in elk geval hand in hand met haar loopt.”

F*cked up

Journalist Bas Paternotte is verbijsterd. “Jort Kelder heeft een relatie met Soumaya Sahla. Wat een f*cked up… Nou ja, goed, hij is wel jonger dan Frits Bolkestein. Wat een bizarre toestand dit nou weer.”

Jan: “Hij ontkent dat hij met haar in bed ligt, maar goed, het kan ook op de keukentafel en op het aanrechtblad en in de auto. Weet ik veel waar allemaal.”

Goede vriendin

Jort zat gisterenavond in Vandaag Inside en daar draaide hij een beetje om de hete brij heen. “Het is wel een goede vriendin, ja, maar ‘heb je iets?’… Ja, ik las de Privé. Ik heb dat dus niet gevoeld die hand, maar zij kennelijk wel. Dan bellen ze je wel op, dat is wel geestig: ‘Je liep hand in hand uit Paradiso.’ ‘Heb je een foto?’ Toen hadden ze geen foto.”

Er is dus geen bewijs, wil Jort zeggen. “Ik liep wel met haar, maar niet hand in hand. En dan schrijven ze het toch op en dan laten ze je daarna zeggen: ‘O, ja, maar het was trouwens niet hand in hand en we doen het ook niet met elkaar’. Maar goed, dat is dan bijzaak natuurlijk.”

Spectaculair cv

Vindt Jort het oké om bevriend te zijn met een oud-terroriste? “Zij heeft natuurlijk wel een spectaculair cv, laten we wel wezen. Dat kunnen we niet ontkennen. Zij zat lang geleden bij de Hofstadgroep. Dat is natuurlijk voor de VVD ontzettend ingewikkeld.”

Hij vervolgt: “Want als Wilders erover begint van: ‘Hé, die chick heeft in de EBI gezeten vanwege terrorisme’, dan is het natuurlijk 10-0 voor Wilders, dus zij zaten ermee in hun maag en ik geloof wel dat het een beetje een georchestreerde actie is geweest de laatste weken om haar eruit te werken. Dat royement was wel héél plotseling…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jort Kelder ontkent, maar is hand in hand gespot. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen