Jort Kelder hand in hand gespot met ex-terroriste Soumaya Sahla

Jort Kelder is vorige week bij een boekpresentatie in Amsterdam hand in hand gespot met ex-terroriste Soumaya Sahla, maar hij ontkent een liefdesrelatie. “Jullie hebben ogen op steeltjes.”

Soumaya Sahla en Jort Kelder © YouTube, NPO

Soumaya Sahla, die in 2014 werd veroordeeld tot drie jaar cel vanwege lidmaatschap van een terroristische organisatie en na haar vrijlating studeerde en opklom tot adviseur van de VVD, is weer in het nieuws. Ze is maandag geroyeerd door de rechtse partij omdat ze geld zou hebben ‘ontfutseld’ van de hoogbejaarde en zieke oud-VVD-leider Frits Bolkestein.

Liefdesrelatie

Het lijkt er volgens weekblad Privé op dat Soumaya ook nog eens een liefdesrelatie heeft met VVD-sympathisant Jort Kelder. Ze was twee weken geleden te gast in zijn radioprogramma Dr. Kelder en Co en vorige week zijn ze samen naar de boekpresentatie van ‘Je bent jong en je wil wat toekomst’ gegaan.

Jort en Soumaya zijn daar erg intiem geweest, weet Privé. “Ze werden wel heel innig gespot. Hand in hand verschenen hij en Soumaya op de boekpresentatie. Aanwezigen dachten daar meer te zien dan enkel een vriendschap en Jort ontkent niet het goed met haar te kunnen vinden”, schrijft het roddelblad.

Jort ontkent

Jort ontkent wél dat hij in bed ligt met Soumaya. “Jullie hebben ogen op steeltjes, maar dat handje heb ik niet gevoeld, hoor. Soumaya is een goede vriendin. Ik zal er nooit over jokkebrokken als ik met een juf gezien word, en zelfs innig mee ben, maar dat betekent niet per definitie dat ik een relatie heb. Daar woon ik ook veel te krap voor.”

Er is in de huizen van Jort geen plek meer voor een vrouw, beweert hij. “Ik heb een mooi huis op Terschelling en een minstens zo mooie loft in Amsterdam, maar ik heb alle badkamers en de keuken eruit laten halen en het zodoende teruggebracht tot een ideale bachelor pad. Vooralsnog is er dus geen vacature voor de nieuwe mevrouw K.”

Boos op Wilders

Hoe dan ook: Jort is dus op z’n minst goed bevriend met Soumaya en dat is opvallend. Ze wordt verafschuwd door critici als Geert Wilders, die het bizar vinden dat de VVD zich heeft ingelaten met een veroordeelde ex-moslimterrorist. “Types als Wilders moeten ophouden met goedkoop scoren tegen haar”, vindt Jort echter.

Hij vervolgt: “Wilders is niet op de hoogte van mijn ongenoegen, maar bij deze dan maar. Zijn persoonlijke aanval op Soumaya is electoraal, terwijl hij weet hoe het in elkaar steekt. Dit is een beetje goedkoop. Het betreft hier een juffrouw met een kleurrijk cv die zich heeft opgewerkt tot een academica en voorbeeldig burger van een liberale democratie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen