Albert Verlinde ontkent dat hij met bloedbonje vertrekt bij SBS 6

Albert Verlinde ontkent dat hij met bloedbonje vertrekt bij SBS 6. Hij geeft negen maanden aan lucratieve tv-inkomsten op, maar dat is volgens hem écht vrijwillig. “Er zit geen luchtje aan.”

Albert Verlinde © Jinek

Het is een onverwachte stap van Albert Verlinde: hij is medio juli geruisloos vertrokken als deskundige van Shownieuws, zo werd gisteren bekend. Het opvallende is dat hij op dat moment eigenlijk nog tien maanden onder contract zou staan bij SBS 6 en tv-contracten zijn behoorlijk lucratief. Is hij écht zelf opgestapt of is er sprake van bonje?

Albert ontkent ruzie

Albert stelt op Radio 538 dat er absoluut geen luchtje zit aan zijn vertrek. “Ik kan alleen maar zeggen: dat zit er echt niet aan. Het verhaal wat ik vertel is echt het verhaal wat het is. Het is inderdaad heel bijzonder dat iemand zélf zegt: ‘Ik hoef de laatste tien maanden van mijn contract niet’, maar zo is het wel.”

Voor Albert is het verliezen van zo’n tv-contract ook niet echt een aderlating, geeft hij toe. “Ik verkeer in de omstandigheden dat ik het me kan permitteren om het te doen.”

Juicekanalen

De reden om te vertrekken is dat Albert wat meer tijd voor zichzelf wil hebben. Of speelt ook mee dat de showbizz behoorlijk is gepolariseerd? “Ik ben altijd wel gewend dat er veel reuring was. Als ik iets zei, dan gebeurde er best veel. Dat ben ik ergens wel gewend, maar het staat nu wel 24 uur per dag aan, snap je?”

Hij vervolgt: “Als je het al heel druk hebt… Dan is het niet zozeer het programma, maar alles eromheen wat het heel vermoeiend maakt. Alle opmerkingen die erbij komen… Dan denk ik: wil ik het allemaal nog? Dat als ik iets zeg: húp, weer 38 sites die bezig zijn! Op een gegeven moment ben je daar wel klaar mee. Het is een beetje wat meespeelt.”

Eerlijk vertrek

Albert waardeert dat Talpa hem zijn vroegtijdige vertrek gunt. “Ik had nog een contract tot mei volgend jaar en toen dacht ik: ik ga toch vragen of we het eerder kunnen beëindigen. Toen ben ik naar Marco Louwerens toegegaan en heb ik gezegd: ‘Hier loop ik mee. Wanneer het is, maakt me niet uit.’”

Het vertrek is tijdens zijn vakantie afgesproken. “Ik vind het ook kinderachtig om lekker op vakantie te gaan, je facturen te sturen en na de vakantie te zeggen: ‘Ik heb er nog eens over nagedacht, maar ik stop.’ Ik zeg: ‘Dan vind ik het eerlijker om het voor de zomer al te zeggen.’ Dat is het verhaal.”

Yvonne als opvolger

Wie ziet Albert als zijn opvolger? “Nou, ik vind Rob Goossens wel heel erg leuk. Die heb ik zelf ontdekt, dus die mag ik ook wel noemen ook. En ik vind dat bij die juice channels… Laten we eerlijk wezen: wat die Yvonne Coldeweijer doet is wel knap, hè? Het is wel nieuw. Zoals ik nieuw was toen ik het op tv begon, is zij nieuw nu het via de socials gaat.”

“Op tv is het wat mij betreft Rob en via die kanalen is het Yvonne.”

Tot slot: wat als RTL Boulevard hem belt? “Voorlopig even niet. Mij niet bellen, nee. Hahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen