Albert Verlinde verscheurt contract, per direct weg bij Shownieuws

Albert Verlinde keert niet meer terug aan de desk van Shownieuws. Hoewel de showkenner nog tot mei volgend jaar onder contract stond bij Talpa Network, heeft hij besloten om ermee te stoppen.

Albert Verlinde

De cast van Shownieuws is nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Vooral de optredens van Bram Moszkowicz en Natacha Harlequin zijn tenenkrommend, maar ook de andere deskundigen zijn niet bepaald publiekslievelingen. Albert Verlinde was de grootste ster in hun midden, maar hij houdt er nu mee op.

Albert vertrekt

Albert vindt het welletjes geweest, bevestigt een woordvoerder van Talpa aan De Telegraaf. “Enige tijd geleden heeft Albert aangegeven dat de late avonden bij Shownieuws niet meer zijn te combineren met zijn andere werkzaamheden.”

De persvoorlichter vervolgt: “In goed onderling overleg is daarom besloten dat Albert vanaf medio juli zou stoppen als entertainmentdeskundige bij het programma. Wij danken Albert voor zijn tomeloze inzet en enthousiasme binnen zijn werkzaamheden voor Shownieuws.”

‘Mooi geweest’

Het is ‘mooi geweest’, laat Albert weten in een reactie aan het AD. “Ik merkte gewoon dat het te veel werd met alle werkzaamheden die ik hiernaast nog heb. Dagboek van een Herdershond komt terug, Grease komt eraan, ik ben met de gemeenteraad bezig. Het was te veel.”

Eigenlijk liep zijn contract nog tot mei volgend jaar. “Ik heb toen gevraagd of het bespreekbaar is dat ik eerder stop. Dat was prima. Het feit dat mijn agenda zo gevuld is, en ik nooit eens met vrienden een etentje in kan plannen, maakte dat ik dit besluit moest nemen. Soms moet je voor jezelf kiezen.”

Stilletjes

Het is onduidelijk waarom Albert en Talpa zo stilletjes afscheid van elkaar hebben genomen. Ze brengen er pas wat over naar buiten nu er een krant aan de bel heeft getrokken over zijn afwezigheid bij het programma.

Er is voor zover bekend geen sprake van ruzie achter de schermen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde stopt bij Shownieuws. Zijn opvolger is Bart Ettekoven, die zelfs stopt met de Weekend. Goede opvolger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen