Talpa-marionetten van VI: ‘Wij MOETEN van John!!!’

Nog nooit heeft een tv-rel zó veel schade aangericht als die van Veronica Inside: Wilfred Genee staat nu bekend als een Judas en Johan Derksen en René van der Gijp verliezen credibility én respect. Ze waren met z’n tweeën zo flink door vast te houden aan hun principes en hun belofte dat ze ab-so-luut nooit meer met Wilfred aan tafel zouden zitten bij VI, maar nu verschuilen ze zich laf achter John de Mol. Een strategie die je al van mijlenver aan zag komen, maar totaal niet geloofwaardig is.

Na weken ruziën voor de bühne, is nu alles ineens weer in kannen en kruiken omdat John de Mol hen een dwingende e-mail heeft gestuurd. Een e-mail die natuurlijk niet geheel toevallig inmiddels in zo’n beetje alle media te lezen is.

De volstrekt ongeloofwaardige Johan Derksen gisteren in RTL Boulevard: “Ik heb gewoon geen keus. John de Mol houdt me aan mijn contract, dus ik kan hoog of laag springen, ik kan niet weglopen. Van der Gijp en ik moeten daar gaan zitten. Punt uit.”

Johan gaat gewoon weer lekker aan de VI-tafel zitten. “Als je in je hebberigheid twee jaar geleden zo’n contract tekent en ze houden je eraan, dan moet je ook niet piepen. Ik ga er gewoon met frisse tegenzin zitten. Ik moet er zitten, want ik heb een contract getekend.

Wie is nu de schuldige in deze VI-ruzie? “We hebben gewoon een maand ruzie voor jan lul gemaakt. Als die De Mol nou meteen na die uitzending gezegd had: ‘Ik houd jullie aan je contract’, dan hadden we deze ellende niet uit hoeven halen. Erg zonde van de energie.”

René van der Gijp is ook helemaal in zijn nopjes: “Het klinkt misschien gek, maar om een uur of half 11 lag ik eigenlijk nog te slapen en maakte Minouche mij wakker met het nieuws: ‘Jullie gaan door.’ Ik denk dat het gesprek dat Johan gevoerd heeft met John de Mol daar een heel grote bijdrage aan heeft geleverd. Blij dat er rust in de tent is.”

Poppenkast

Wat een poppenkast, vindt ook misdaadjournalist Peter R. de Vries. “Ik vind het toch wel een merkwaardige gang van zaken allemaal hoor. Tot gisteren is er steeds gezegd dat ze het niet meer zien zitten, dat het niet meer te lijmen is en dat ze niet meer geloofwaardig zijn.”

Als dan de grote baas één keer zegt dat ze een contract hebben van nog twee jaar – dat wist iedereen al vanaf het begin, dus dat is geen nieuws – dan kruipt iedereen weer in z’n hok. Dat vind ik wel een beetje gek. Ja, ik ga wel kijken, maar…”

Spijker

Opiniemaker Jan Dijkgraaf, die onlangs vanwege censuur opstapte als columnist in de radioshow van Wilfred, slaat de spijker op zijn kop in zijn nieuwe column. “Omdat Johan en John de Mol weten dat (…) zo’n draai van zo’n principiële man als jij met geen 300.000 euro uit te leggen is, besloten jullie er een verhaal omheen te bouwen: John de Mol zou je aan je nog twee jaar lopende contract houden, dus je had geen andere keus.

En zie: de mail van John de Mol aan jou waarin hij suggereerde dat je een rechtszaak wegens contractbreuk aan je broek zou kunnen krijgen, ‘lekte uit’ aan het Algemeen Dagblad. Iedereen die een béétje snapt hoe het werkt in jullie wereld, weet dat het uitlekken van die mail onderdeel van jullie deal was.

Jij kon daardoor met die trouwe hondenblik van je beweren dat je helemáál geen zin had om weer met Wilfred Genee aan tafel te gaan zitten, maar dat John de Mol je het mes op de keel zette. Je móest wel 🙂.

Clownesk.

Lees ook:
Veronica Inside lijkt gered, Johan draait 90 graden (27 juli)
Ook René van der Gijp draait: VI keert gewoon terug (28 juli)
Johan Derksen gebruikt De Mol om gezicht te redden (30 juli)
Na weken rellen: Veronica Inside gewoon terug op tv (gisteren)
Dure grap: Johan Derksen levert 300.000 euro salaris in (gisteren)

Foto: Wessel de Groot, Talpa

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen