Talpa ontkent verkoop radiotak: ‘Geen sprake van’

Het mediabedrijf van John de Mol ontkent dat de radiotak Talpa Radio in de verkoop staat. De vier stations Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica blijven gewoon in zijn handen. Dat heeft een woordvoerder laten weten. Nadat Patrick Kicken in zijn gevreesde column al schreef over deze geruchten, doet de Quote er nu een schep bovenop. Volgens het blad beraadt de mediamiljardair zich over de toekomst van zijn radio-imperium en zijn er al overnamegesprekken gevoerd.

Bronnen melden aan Quote dat er contact is geweest met het Zuid-Afrikaanse mediaconglomeraat Prosus, waarvan de bestuursvoorzitter een Nederlander is: Bob van Dijk. “Hij is onbekend bij het grote publiek, maar machtiger dan De Mol“, weet Quote, wijzend op het belang dat Prosus heeft in de Chinese internetreus Tencent.

Waarom zou John de Mol willen verkopen? Quote wijst erop dat Talpa Radio ‘geen spuitende geldbron’ meer is. “Het is zelfs de vraag of het ooit profitabel is geweest.

De Mol betaalde ooit 200 miljoen euro voor Radio 538. “En daarnaast moest jaarlijks een handvol miljoenen worden neergeteld voor het gebruik van de cruciale FM-frequenties.

Momenteel gooit corona roet in het eten, maar is er ook nog de opmars van Qmusic. Die heeft Radio 538 ingehaald als de commercieel marktleider van Nederland.

KINK-ster Michiel Veenstra kijkt met gevoelens van ergernis naar deze geruchten. “Ja dan snap ik dat je coûte que coûte je frequenties wil verlengen – dat verhoogt de waarde van je product aanzienlijk. Eindresultaat: bijna geen commerciële radiozender meer in Nederlandse handen.

Talpa ontkent de vermeende verkoop van Talpa Radio. “Er is geen enkele sprake van (voorgenomen) verkoop van onze radiostations. Wij zijn blij met de zenders die wij in ons portfolio hebben. Met een marktaandeel van ruim boven de 40 procent bedienen wij een groot deel van Nederland en dat willen we nog lang blijven doen.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen